Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2020-03-10
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Skolsköterskans dokumentation
SAB
Vpd
ISBN
9789177411277
Skolsköterskans dokumentation (häftad)

Skolsköterskans dokumentation

Häftad Svenska, 2020-03-10
264
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att arbeta som skolsköterska ställer höga krav på att dokumentationen hanteras professionellt och enligt gällande regelverk. Bristande dokumentation i journalen gör att sammanställningen av skolbarns hälsoutveckling inte blir tillförlitlig. Då blir skolsköterskans arbete mindre synligt, vilket innebär att det kan vara svårt att göra uppföljningar över tid. En annan viktig aspekt är att i lagens mening är det som inte är dokumenterat inte heller utfört.

I den här boken får du en sammanfattning av de lagar och styrdokument som du som skolsköterska måste följa. Vi beskriver också hur e-hälsa och digitaliseringsutvecklingen påverkar dig som skolsköterska. Du får förslag på hur hälsobesök i olika årskurser, från förskoleklass till och med årskurs 1 i gymnasiet, kan dokumenteras och exempel på hur du kan upprätta hälsoplaner. Ett kapitel behandlar etiska överväganden och praktiska dilemman som man kan mötas av vid dokumentationen. I bokens avslutande kapitel presenteras kvalitetsregister för EMI med fokus på EMQ.

Om författarna

Eva K. Clausson, redaktör, har en lång bakgrund som skolsköterska. Hon är docent och verksam som biträdande professor i omvårdnad vid Fakulteten för Hälsovetenskap, Högskolan Kristianstad, med bland annat undervisning inom specialistsjuksköterskeprogrammet, inriktning distriktssköterska. Övriga författare är Ewa Angsmo, Eva-Lena Einberg, Lena Englund, Ylva Fredholm Ståhl, Marina Lundquist och Karin Teider. De flesta av dem har en bakgrund som skolsköterska och erfarenhet av forskning och utveckling inom området samt mångårig erfarenhet av dokumentation och e-hälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolsköterskans dokumentation
  2. +
  3. Skolsköterskans hälsofrämjande arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolsköterskans hälsofrämjande arbete av Agneta Berg, Ina Borup, Eva-Lena Einberg, Lisbet Engh, Karin Enskär (häftad).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva Clausson