Fler böcker inom
Format
Kartonnage (Board book)
Språk
Svenska
Serie
Modern odontologi
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2020-01-08
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Bettfysiologi : Orofacial smärta och käkfunktion
Medarbetare
Christidis, Nikolaos (red.)
SAB
Vki
ISBN
9789177411352
Bettfysiologi : orofacial smärta och käkfunktion (kartonnage)

Bettfysiologi : orofacial smärta och käkfunktion

Kartonnage,  Svenska, 2020-01-08
699
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bettfysiologi : orofacial smärta och käkfunktion Kan levereras innan julafton
Bettfysiologi omfattar utredning, diagnostisering och behandling av patienter som besväras av smärta eller funktionsstörningar i käksystemet och närliggande organsystem.

Den här boken fokuserar på smärta och smärtmekanismer, ocklusion och ocklusala aspekter, tuggsystemets normalfunktion och dysfunktion, nociceptiv smärta i käkleder, muskler och tänder, neuropatisk smärta, huvudvärk, sömn och sömnstörningar, behandling av dessa tillstånd samt innehåller ett kapitel om mötet med patienten. Den riktar sig till tandvårdspersonal och studenter i grundutbildning och de olika specialistutbildningarna, men även till olika kategorier av vårdpersonal som läkare, sjuksköterskor, fysioterapeuter, naprapater, kiropraktorer och psykologer, samtliga yrkeskategorier som ofta stöter på den här patientgruppen.

Huvudförfattare och redaktör är Nikolaos Christidis, docent, universitetslektor och övertandläkare vid Institutionen för odontologi, Karolinska Institutet. Han är specialist i bettfysiologi och specialistutbildad i avancerad smärtmedicin via Scandinavian Society of Anaesthesiology and Intensive Care Medicine. Tidigare medlem av Multidisciplinära smärtgruppen, Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Maria Christidis har en filosofie licentiat i didaktik, doktorerar i didaktik, är legitimerad sjuksköterska och högskoleadjunkt inom omvårdnad vid Röda Korsets Högskola. Hon är dessutom läromedelsförfattare inom vård- och omsorgsarbete.

Anastasios Grigoriadis är medicine doktor, universitetsadjunkt och övertandläkare vid Institutionen för odontologi, Karolinska In­stitutet. Specialist i oral protetik.

Sofia Louca Jounger är medicine doktor, universitetsadjunkt och övertandläkare vid Institutionen för odontologi, Karolinska In­stitutet. Specialist i bettfysiologi.

Peggy Näsman är medicine doktor, universitetsadjunkt och övertandläkare vid Institutionen för odontologi, Karolinska In­stitutet. Specialist i endodonti.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bettfysiologi : orofacial smärta och käkfunktion
  2. +
  3. Hygien och smittskydd i tandvården : att förebygga infektioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hygien och smittskydd i tandvården : att föreby... av Mikael Zimmerman, Klas Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 1154 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »