Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Källkritiskt förhållningssätt i förskolan
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
334 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789177411499
Källkritiskt förhållningssätt  i förskolan (häftad)

Källkritiskt förhållningssätt i förskolan

Häftad Svenska, 2019-05-02
331
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken Källkritiskt förhållningssätt i förskolan vänder sig till förskollärare och barnskötare förskolan. Enligt förskolans läroplan, Lpfö 18, ska barnen ges möjlighet att grundlägga ett kritiskt och ansvarsfullt förhållningssätt till digital teknik. Det räcker inte att arbeta med detta vid enstaka tillfällen -arbetet med att utveckla barns förmåga att söka ny kunskap och inta ett källkritiskt förhållningssätt behöver integreras i förskolans dagliga verksamhet.

I ett samhälle där tillgången till medier och information ständigt växer påverkas barn, precis som vuxna, av den information som når dem. Källkritiskt förhållningssätt i förskolan belyser hur viktigt det är att vägleda barnen i medielandskapet och få dem att känna trygghet i att kunna samtala om vad de upplever både på och utanför internet.

Om författaren

Maria Heimer är skolbibliotekarie i Kävlinge kommun. Hon har tidigare arbetat som utvecklingspedagog och läromedelsutvecklare. Maria Heimer har skrivit böcker om informationssökning, källkritik och högläsning och är en flitigt anlitad föreläsare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Källkritiskt förhållningssätt  i förskolan
  2. +
  3. Barn med ätsvårigheter : förhållningssätt och råd till förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn med ätsvårigheter : förhållningssätt och r... av Kajsa Lamm Laurin (häftad).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Heimer