Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2019-10-22
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Barns sociala och emotionella lärande : Utifrån förskolans läroplan
Dimensioner
7 x 188 x 144 mm
Vikt
315 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789177411574

Barns sociala och emotionella lärande : utifrån förskolans läroplan

Häftad,  Svenska, 2019-10-22
372
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sociala och emotionella färdigheter har en avgörande betydelse för lärandet, för hälsan, för livet och för det samhälle vi skapar tillsammans. I förskoleåldern är barn som mottagligast för lärande och hjärnans utvecklingsmöjligheter som störst. Därför behöver sociala och emotionella färdigheter medvetet uppmärksammas.

Läroplanens (Lpfö 18) mål och förmågor ligger till grund för boken och författaren sätter ord på och systematiserar det sociala och emotionella lärandet utifrån dem.

Boken tar upp de grundläggande färdigheter som barn behöver för att kunna förhålla sig till sig själva och andra. Den innehåller praktiska, konkreta tips och exempel på hur man på ett kreativt sätt kan uppmuntra barn att lära sig hantera starka känslor, att samarbeta, sätta ord på känslor, förhålla sig empatiskt till andra, fokusera och ta instruktioner.

Boken vänder sig till yrkesverksamma i förskola och pedagogisk omsorg. Den kan även med fördel användas i förskollärar- och barnskötarutbildningar.

Bokens föregångare är Färdigheter för livet (Gothia Fortbildning 2015). Denna version är kraftigt omarbetad utifrån förskolans läroplan, Lpfö 18. Boken har till stor del nytt innehåll och därmed nya kapitel och en helt ny struktur. Den bygger på den senaste forskningen om betydelsen av att utveckla sociala och emotionella färdigheter.

Författaren Lars Löwenborg är leg. psykolog, psykoterapeut, föreläsare och författare och har bland annat arbetat som lärare och psykolog i förskola och skola. Lars ingår i internationella nätverk i USA, Norge, Danmark och Finland för socialt och emotionellt lärande. Lars har också arbetat i många år som utbildningsledare för BUP-verksamheten i Stockholms läns landsting.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barns sociala och emotionella lärande : utifrån förskolans läroplan
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Löwenborg