Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2020-04-16
Upplaga
1
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Utmanande samtal : Handbok för chefer
Dimensioner
210 x 148 x 5 mm
Vikt
179 g
SAB
Qbab,Doka
ISBN
9789177411659
Utmanande samtal : handbok för chefer (häftad)

Utmanande samtal : handbok för chefer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2020-04-16
299
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Många chefer upplever en ensamhet i de konfliktfyllda samtalen. Vad kan du som chef göra och inte göra i komplicerade situationer? Hur kan du hantera ilska och aggressivitet från anställda? Hur förhåller du dig till personal som har svårt att hantera det egna arbetet, och som lägger sig egen bristande förmåga på chefen? Hur kan du bemöta dina anställda på bästa sätt och vilka fallgropar ska du undvika?

Bokens syfte är att ge goda och konkreta råd. Fokus ligger på själva samtalet; det är med samtalet som redskap du skapar grunden till förändring, inspiration, information och medvetandegörande, men också sätter gränser och gör avslut. I verktygslådan presenteras en rad strategier, metoder och förhållningssätt kring hur du på bästa sätt förbereder och håller i uppföljande samtal med bland annat struktur, tydlighet och validering. Det kan till exempel handla om samtal vid omorganisationer, anställningsintervjuer eller samtal som upplevs hotfulla.

Utmanande samtal - handbok för chefer vänder sig till enhetschefer, verksamhetschefer och rektorer inom vård, omsorg, skola och socialtjänst och liknande befattningar inom människovårdande yrken.

Författaren Jakob Carlander är leg. psykoterapeut och arbetar vid egen mottagning. Tillsammans med Andreas Wedeen har han skrivit den praktiska storsäljande handboken Möta människor med rättshaveristiskt beteende.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utmanande samtal : handbok för chefer
  2. +
  3. Personalvetenskapliga perspektiv på kommunikation

De som köpt den här boken har ofta också köpt Personalvetenskapliga perspektiv på kommunikation av Annika Engström, Mona Lundin (häftad).

Köp båda 2 för 553 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jakob Carlander