Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2019-07-31
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Språklig förebild i förskolan
Dimensioner
210 x 148 x 7 mm
Vikt
227 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789177411734

Språklig förebild i förskolan : kommunikation och ledarskap som påverkar barns lärande

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-07-31
394
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Språklig förebild i förskolan
Språklig förebild i förskolan ger en teoretisk bakgrund för att vidga läsarens förståelse om varför och vad vi behöver tänka på som språkliga förebilder. Hur kan vi skapa en språkmiljö som ger varje barn förutsättningar till ett väl utvecklat språk. Den ger också konkreta tips och praktiskt material.
Utvecklingen av kommunikation, språk och samspel är central genom hela barndomen. Hur vi språkar och kommunicerar i förskolan är viktigt för barnens identitetsutveckling och självbild. Med språket kan vi kan signalera delaktighet, respekt och trygghet. Att arbeta med språk och kommunikation är ett värdegrundsarbete.
Boken Språklig förebild i förskolan handlar om att vara samtalspartner till barn och hur vi vuxna kan utvecklas som språkliga förebilder. Författaren beskriver hur barn utvecklar sitt språk och sin kommunikation. Eftersom barn speglar sig och sitt språkande i vuxna behöver pedagogen rikta sin uppmärksamhet mot sig själv som samtalspartner istället för att fokusera på barnet.
Boken Språklig förebild i förskolan vidgar förståelsen för varför och hur vi behöver tänka som språkliga förebilder. Hur skapar vi en språkmiljö som ger varje barn förutsättningar till ett väl utvecklat språk? Den ger också konkreta tips på hur vi kan arbeta för att stimulera barnens språkutveckling, till exempel genom vårt sätt att ställa frågor, kroppsspråket, samarbetet med vårdnadshavarna, högläsning eller genom att hänga upp ord- och begreppslistor i förskolan.
Språklig förebild i förskolan v
änder sig främst till yrkesverksamma i förskolan och pedagogisk omsorg d v s förskollärare, barnskötare, rektorer, dagbarnvårdare men även till studerande vid förskollärar- och barnskötarutbildningen.
Om författaren
Karolina Larsson är leg. logoped och författare. Karolina arbetar som språk-, läs- och skrivutvecklare i Halmstads kommun och driver också det egna företaget Ut med språket AB, där hon anlitas som föreläsare, skribent och konsult inom språk-, läs- och skrivutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språklig förebild i förskolan : kommunikation och ledarskap som påverkar barns lärande
  2. +
  3. Nationella minoriteter : språk och kultur i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nationella minoriteter : språk och kultur i för... av Åsa Lundman, Ulla-Maja Pesola (häftad).

Köp båda 2 för 788 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karolina Larsson