Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2020-12-28
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Ny som socionom : Från utbildning till arbetsliv
Dimensioner
210 x 148 x 5 mm
Vikt
167 g
SAB
Ohf
ISBN
9789177411796
Ny som socionom : från utbildning till arbetsliv (häftad)

Ny som socionom : från utbildning till arbetsliv

Häftad Svenska, 2020-12-28
378
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Att komma från utbildningen till sitt första jobb som socionom är en spännande och ibland lite omtumlande upplevelse - från den relativt förutsägbara vardagen som student till det något mer ostyrbara arbetslivet. Det kan ibland kännas både ansvarstyngt och svårt. Den här boken vill bidra till att skapa en brygga mellan teori och praktik, vara något att stödja sig på i övergången.

Boken behandlar ämnen som socionomens roll i samhället, medias roll i det sociala arbetet, myndighetsutövning, arbetsplatskulturer, självmedkänsla, självkännedom, förhållningssätt och strategier för goda möten.

Med humor och varm respekt för yrket tar författarna upp hur du kan påverka din arbetstillvaro så att du kan fortsätta utvecklas för att bli en hållbar och kompetent socionom - en som behåller både glädje och drömmar i yrkeslivet.

Anna Fredriksson är frilansjournalist och socionom. Hon var redaktör och medförfattare till antologin Ett annat hemma - om samhällets ansvar för placerade barn (tillsammans med Anna Kakuli) och har med Åsa Moberg gett ut De omöjliga - från psykiatrireform till dyr och dålig vård. Anna skriver om sociala frågor ur ett brett perspektiv, bland annat som redaktör för tidskrifterna SocialPolitik och Memento.

Carolina Lindberg är socionom, handledare och pedagog. Förutom att skriva böcker jobbar hon med att försöka göra livet lättare för barn och ungdomar som inte kan bo hemma hos sina föräldrar. Hon handleder, utbildar och föreläser för personal och familjehem om placerade barns behov. Carolina är författare till ett flertal böcker om vardagsstrategier vid neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.  
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ny som socionom : från utbildning till arbetsliv
  2. +
  3. Att vara socionom : från utbildad till erfaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vara socionom : från utbildad till erfaren av Gunbritt Sandström (häftad).

Köp båda 2 för 722 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna