Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2020-02-11
Upplaga
11
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Språkstörning hos barn 3-7 år
SAB
Eud,Vef
ISBN
9789177411949
Språkstörning hos barn 3-7 år (häftad)

Språkstörning hos barn 3-7 år

Häftad Svenska, 2020-02-11
317
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken skildrar barns språkutveckling steg för steg och läsinlärningens olika faser - i förskolan, i förskoleklassen och under de första åren i skolan. Författaren beskriver olika former av språkstörning och språklig sårbarhet och hur dessa kan ta sig uttryck och bemötas.

Förskolan och skolan ska ta hänsyn till barns långsiktiga lärande och ha koll på hur långt varje barn kommit i sin utveckling även när de byter skolform. Språkutvecklande undervisning måste börja i förskolan och fortsätta i förskoleklassen för att ge varje barn förutsättningar för läsförståelse och för att lyckas med bildning, både i skolan och i livet. Men för att ge alla barn samma möjligheter måste vi prata mer om språkstörning, språklig sårbarhet och andra kommunikativa svårigheter. Hur påverkar det barnet i leken, det sociala samspelet och i deras läs- och skrivförmåga? Med den här boken vill författaren öka kunskapen och lyfta funktionsnedsättningen språkstörning och andra språkliga sårbarheter som påverkar barns sätt att kommunicera och uttrycka sig.

I boken betonar författaren och leg. logopeden Catarina Sjöberg vikten av balans mellan krav och förmågor. Barn utvecklas i olika takt och vuxna måste möta dem på den nivå de befinner sig. I boken finns många exempel från olika verksamheter och tips på övningar som visar hur du tillsammans med barnen kan utnyttja deras bästa verktyg - leken.

Catarina Sjöberg är leg. logoped sedan drygt 25 år. Hon arbetar på logopedmottagningen i Halmstad och ingår i barnhälsovårdsteamet i region Halland. Catarina har tidigare gett ut boken Språkleka i förskolan - barns möjlighet till ett rikt språk (Gothia Fortbildning 2018).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Språkstörning hos barn 3-7 år
  2. +
  3. Språkleka i förskolan : barns möjlighet till ett rikt språk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkleka i förskolan : barns möjlighet till et... av Catarina Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 647 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catarina Sjöberg

  • Språkleka i förskolan : barns möjlighet till ett rikt språk

    Catarina Sjöberg

    Förskolan har ett uppdrag att lägga grunden för barnens språkutveckling och läsförståelse. Författaren understryker vikten av att stimulera barnen språkligt på ett naturligt sätt i deras vardag, i leken, skrattet och sången. Här får du en skatt av...