Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2019-10-29
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi
Dimensioner
423 x 423 x 10 mm
Vikt
203 g
ISBN
9789177412038
Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi (häftad)

Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2019-10-29
296

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Gäller alla köp över 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Att vara annorlunda - så beskriver många autister vad autism innebär för dem. Samtidigt känns uppräkningen av bristande förmågor som finns i diagnosmanualer främmande. De beskriver en icke-autistisk majoritets utifrånperspektiv på autism. Våra egna berättelser handlar mer om hur vi upplever omvärlden och vad som fascinerar och intresserar oss. Problemen i vårt möte med den icke-autistiska världen beror inte nödvändigtvis på en nedsatt social förmåga - utan kanske mer på att det är stor skillnad mellan våra inre världar.

Texterna i boken är resultatet av att en grupp autistiska vuxna träffats för diskussioner och för att dela personliga erfarenheter. Genom att spegla sig i varandra, i rum där det autistiska är normen, skapas ett autistiskt vi och med detta uppstår en viktig gemenskap.

Boken samlar kunskap och analyser och vänder ut och in på många schablonbilder. Den är skriven av och för autister med förhoppningen att du som är autistisk ska känna igen dig - känna stolthet och glädje i att vara autist och inspireras till att utforska din egen autism.

Autism inifrån vänder sig till alla som är intresserade av att förstå autism inifrån.

Serena Hasselblad är redaktör för boken. Hon har också lett arbetet med skrivargrupperna och skrivit texter. Serena har en bakgrund som civilingenjör och teknisk doktor. Hon har de senaste 15 åren ägnat sig åt att studera autism och att försöka hitta enkla och meningsfulla sätt att beskriva vad autism är. Hon var ledare för projektet Autistiskt Initiativ.

Dennis Hansson är medredaktör till boken. Han har även skrivit texter och bidragit med bilder. Dennis är litteraturvetare och utbildad till journalist. Han har också utbildat sig inom foto.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 375 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Autism inifrån : Speglingar av ett autistiskt vi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det alla autister behöver
  Jonas Wik, 22 juli 2021

  - och som vi aldrig tidigare någonsin har erbjudits. För majoriteten av alla böcker, stora som små, skrivs -till- oss, -om- oss och utan -vår- faktiska röst. Den här fantastiska, befriande skapelsen är skriven -av- oss, -för- oss och -till- oss. Var vi än är i vår autism och vart vi än vill.

 2. Hög igenkänningsfaktor!
  Linda Svensson, 22 december 2020

  Så tacksam att jag hittade denna bok! Så många pusselbitar faller nu på plats då jag precis 50 år fyllda fått diagnosen AST/Asperger. Har köpt flera exemplar som jag kan ge till min omgivning som hjälp och stöd att försöka förklara hur jag funkar, då jag själv inte riktigt hittat orden ännu.

Visa alla 2 recensioner