Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2021-01-27
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Grundläggande ortodonti
Dimensioner
260 x 210 x 8 mm
Vikt
511 g
SAB
Vk
ISBN
9789177412182
Grundläggande ortodonti (häftad)

Grundläggande ortodonti

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-01-27
545

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Grundläggande ortodonti är en lärobok som ger både teoretisk och praktiskt användbar kunskap om olika bettavvikelser och diagnostik. Författarna går igenom behandlingsmetoder, hur olika tandställningar fungerar och sätts på plats samt sidoeffekter som kan uppstå i samband med behandlingen. Ett separat kapitel berör tandreglering på vuxna, en växande patientgrupp inom ortodontin. Beprövad klinisk kunskap och erfarenhet vävs ihop med befintlig vetenskap.

Den pedagogiska kompositionen underlättar inlärningen - här finns tydliga lärandemål, avslutande sammanfattningar, en ordlista med ortodontiska fackuttryck, ett detaljerat register och många tydliga färgbilder och illustrationer.

Boken vänder sig främst till ortodontiassistenter, tandsköterskor och tandhygienister under utbildning, men den kan även komma till nytta för tandläkarstudenter samt i det kliniska arbetet och läsas med behållning av dem som vill friska upp sin grundläggande kunskap i ämnesområdet. Hela tandvårdsteamet har en viktig roll att aktivt upptäcka bettavvikelser och genomföra tandregleringsbehandlingen med god kvalitet och på ett tryggt sätt för patienten.

Lars Bondemark är professor emeritus, odontologie doktor och specialist i ortodonti.

Lillemor Dimberg är odontologie doktor, övertandläkare och specialist i ortodonti, utbildningsansvarig vid specialistutbildningen och ortodontiassistentutbildningen vid Folktandvården Eastmaninstitutet Ortodonti.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grundläggande ortodonti
 2. +
 3. Oral protetik : handbok för tandsköterskor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oral protetik : handbok för tandsköterskor av Carl-Fredrik Arnelund (häftad).

Köp båda 2 för 880 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Klinisk behandlingsforskning inom tandvården : planering, genomförande och presentation

  Lars Bondemark, Per-Erik Isberg

  Praktisk handbok i klinisk forskningsmetodik inom odontologi och tandvård – kunskap och stöd i planering, genomförande och presentation. Det här är en praktisk handbok som ger en introduktion i klinisk forskningsmet...

 • Essential Orthodontics

  Birgit Thilander, Krister Bjerklin, Lars Bondemark

  Essential Orthodontics is a comprehensive introduction to the biological principles of orthodontics. This book covers the why, when and how of orthodontics, enabling readers to identify which individuals need to be treated, to diagnose based on in...