Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modern odontologi
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2020-08-12
Upplaga
2
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Dimensioner
11 x 234 x 189 mm
SAB
Vk
ISBN
9789177412212
Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård (häftad)

Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-08-12
344
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vägen till munhälsa går via ett kommunikativt förhållningssätt där man skapar goda relationer med sina patienter och därigenom hjälper dem att ta eget ansvar för sin hälsa. Med många konkreta exempel får läsaren av den här boken ta del av nyckelfaktorer för en hälsofrämjande kommunikation i tandvården.

Grunderna till god tandhälsa är välkända sedan decennier. Trots det behandlar vi dagligen patienter med skadade tänder och förlorad stödjevävnad. För individen handlar det om oåterkalleliga skador med känslomässiga och ekonomiska konsekvenser. Det ställer också höga krav på samhälle och vårdinsatser.

Att arbeta hälsofrämjande kräver att vi fokuserar mer på det friska och tar tillvara patientens inre motivation till att leva hälsosamt. Det kräver också att vi förstår hur man behandlar de stora folksjukdomarna i munnen på ett sådant sätt att patienten får ett naturligt ansvar för sin egen sjukdom.

Boken vänder sig till all personal inom tandvården och används även som kurslitteratur inom tandvårdsutbildningarna. Med många konkreta exempel får läsaren ta del av nyckelfaktorer för en hälsofrämjande kommunikation i tandvården. Rekommendationerna i boken grundar sig bland annat på motiverande samtalsmetodik, nationella riktlinjer för vuxentandvård och nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor.

Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård är den andra reviderade upplagan av Hälsofrämjande tandvård. Boken har bytt titel, fått ny form och uppdaterats genomgående.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård
 2. +
 3. Tandvårdens etik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tandvårdens etik av Gert Helgesson, Thomas Kvist (häftad).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • MI - Motiverande samtal i tandvården

  Barbro Holm Ivarsson, Karin Sjögren

  Motiverande samtal, MI (motivational interviewing), är en samtalsmetod som passar i alla sammanhang där man vill stimulera en person att förändra sitt beteende. Metoden är evidensbaserad och används på hela livsstilsområdet samt rekommenderas i So...

 • Judar I Det Svenska Folkhemmet

  Karin Sjögren

  En avhandling om hur ett sionistiskt engagemang gestaltades i judiskt vardagsliv i Sverige åren 1948-1958 i tidskriften Judisk krönika.