Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2022-01-13
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
287 g
SAB
E
ISBN
9789177412670
Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer (häftad)

Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer

Häftad Svenska, 2022-01-13
349
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I boken Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer - integrera i alla ämnen visar Kalle Norwald hur lärare kan inkludera sexualitet, samtycke och relationer i undervisningen.

Sverige var först i världen med obligatorisk sexualundervisning år 1955. Mycket har hänt sedan dess, både i samhället och inom skolans värld. 

Många lärare uppger att de känner en osäkerhet inför att arbeta med sexualitetsrelaterade teman då de saknar utbildning i sexualitetslära. Ändå förväntas de enligt läroplaner och styrdokument att undervisa i just det. Utifrån forskning och vardagsnära situationer exemplifierar Kalle Norwald hur du som lärare kan inkludera sexualitet, samtycke och relationer i din undervisning, utan att krångla till det. Boken lyfter ämnen som eleverna själva efterfrågar: relationer, pornografi, sexuellt överförbara infektioner, abort och känslor. 

Författaren Kalle Norwald är auktoriserad socionom och sexologisk rådgivare med grundläggande utbildning i psykoterapi. Idag arbetar han som terapeut inom psykoterapi med sexologiskt fokus samt med utbildning för skolelever och yrkesgrupper som möter sexualitet i sin yrkesutövning, däribland lärare och pedagoger. Kalle Norwald är även känd från ett relationsprogram på Svt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer
  2. +
  3. Sexualitet och relationer : att möta ett engagerande och föränderligt kunskapsområde i skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sexualitet och relationer : att möta ett engage... av Simon Ceder, Karin Gunnarsson, Sara Planting-Bergloo, Lisa Öhman, Auli Arvola Orlander (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »