Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-08-12
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Tillgängligt lärande i förskolan : vad det är och hur man gör
Dimensioner
210 x 148 x 12 mm
Vikt
357 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789177412748

Tillgängligt lärande i förskolan : vad det är och hur man gör

Häftad,  Svenska, 2021-08-12
409
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken ger med sitt konkreta material läsaren verktyg för att kollegialt skapa tillgängligt lärande - socialt, fysiskt och pedagogiskt i förskolans utbildning.

Förskolans lärmiljö behöver anpassas för att alla barn ska få tillgång till den undervisning de har rätt till. För att göra det behöver vi observera miljön och reflektera över vad som medverkar till och vad som motverkar tillgängligheten och lärandet. Ett tillgängligt lärande skapas när den fysiska, sociala och pedagogiska lärmiljön samverkar, fungerar och bildar en helhet.

Är det ens möjligt att göra förskolan tillgänglig för alla barn? I den här boken förklarar Ann S. Pihlgren vad som menas med tillgängligt lärande och vad vi behöver göra för att förskolan ska bli tillgänglig. Hon beskriver de tre olika lärmiljöerna och hur de samverkar men också hur de kan motverka varandra. Författaren visar på den forskning som finns och klargör hur man skapar en tillgänglig lärmiljö i praktiken. Så att alla barn kan känna sig delaktiga, lära sig och utvecklas.

Boken fungerar som underlag för kollegialt lärande i exempelvis arbetslaget. Varje kapitel följs av ett praktiskt avsnitt med workshoppar, observationer och uppgifter att genomföra i utbildningen. På så sätt utvecklas förskolans angreppssätt för tillgängliga miljöer succesivt med att boken läses.

Ann S. Pihlgren är fil.dr och forskningsledare vid Ignite Research Institute. Hon har tidigare arbetat som lärare, rektor, förvaltningschef, kvalitetsutvecklare, universitetslektor, skolpolitiker, studierektor och ansvarig för fritidslärarutbildningen vid Stockholms universitet. Barns tänkande, språk och samspel är hennes huvudsakliga forskningsintressen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillgängligt lärande i förskolan : vad det är och hur man gör
  2. +
  3. Handledning för kollegialt lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handledning för kollegialt lärande av Annika Cederberg-Scheike (häftad).

Köp båda 2 för 762 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann S Pihlgren