Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-03-07
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
När samtycke saknas : barn och unga med sexuella beteendeproblem
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
313 g
SAB
Vnd,Dofac
ISBN
9789177412816

När samtycke saknas : barn och unga med sexuella beteendeproblem

Häftad,  Svenska, 2022-03-07
476
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En konkret bok om barn och unga med sexuella beteendeproblem: hjälp och behandling för att förhindra nya övergrepp

Barn och ungdomar som begår sexuella övergrepp är ett område som väcker stort obehag. Det är också kantat av missuppfattningar och fördomar. Glädjande är att det finns mycket att göra och att återfallsrisken är låg, särskilt om adekvata insatser sätts in. Den här boken går igenom vad sexuella beteendeproblem hos unga är, vad forskningen säger om riskerna för att utveckla det men framförallt hur det kan behandlas.

I boken får läsaren en handfast genomgång av hur man kan arbeta med dessa ungdomar på ett strukturerat och forskningsbaserat sätt för bästa resultat. Två fiktiva personer används i boken som exempel på olika sorters problematik och hur dessa kan hanteras. Boken innehåller också tydliga checklistor och arbetsblad för konkret vägledning i behandlingen.

Boken vänder sig till psykologer, psykoterapeuter, socionomer och beteendevetare som möter dessa ungdomar i behandling. Även personer som arbetar inom socialtjänst, barn- och ungdomspsykiatri, på HVB, inom institutionsvård, rättsväsendet, på ungdomsmottagning eller skola har nytta av den.

Författarna Mia Jörgensen och Maja Hallqvist är legitimerade psykologer med sammanlagt tjugo års erfarenhet av bedömning och behandling av unga som begått sexuella övergrepp. De har, tillsammans med en kollega, utvecklat programmet Stoppa Bas som används inom sluten ungdomsvård för att minska återfallsrisk bland dessa unga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När samtycke saknas : barn och unga med sexuella beteendeproblem
  2. +
  3. När små barn far illa : fysiskt våld, försummelse och sexuella övergrepp

De som köpt den här boken har ofta också köpt När små barn far illa : fysiskt våld, försummel... av Björn Tingberg (häftad).

Köp båda 2 för 857 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »