Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2022-10-04
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Psykisk ohälsa hos späda och små barn : Upptäcka och hjälpa
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
Dofa,Vle
ISBN
9789177412885
Psykisk ohälsa hos späda och små barn : upptäcka och hjälpa (häftad)

Psykisk ohälsa hos späda och små barn : upptäcka och hjälpa

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-10-04
459
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Oro, nedstämdhet och stress hos späda och små barn, en bok för professionen om att upptäcka och hjälpa.

Kan späda och små barn lida av psykisk ohälsa som oro, nedstämdhet eller stress? Hur kan det i så fall uppmärksammas när de själva är för små för att berätta om hur de mår? Och vad kan man göra för att hjälpa?

I boken beskrivs hur man konkret kan titta, fråga och tänka för att förstå det lilla barnets psykiska hälsa och ohälsa. Den är fylld med exempel på små barns symtom och på situationer där det viktiga samspelet med föräldern fungerar som det ska och där det inte är optimalt. Situationerna speglar barnens olika åldrar och socioemotionella utvecklingsfaser. Boken ger också exempel på hur man kan förmedla att man är bekymrad och förslag på insatser för att stärka barnens psykiska hälsa.

Psykisk ohälsa hos späda och små barn har en klinisk utgångspunkt och fokuserar på barn i åldern 0 till 4 år. Den tar bland annat upp regleringsstöd, riskfaktorer, friskfaktorer, samspelsarbete och anknytning.

Denna viktiga bok uppmärksammar de små barnens psykiska hälsa och vikten av tidiga insatser. Den vänder sig framför allt till alla som i sin profession möter späda och små barn och deras föräldrar, såsom barnsjuksköterskor, psykologer, kuratorer, förskolepersonal och personal inom socialtjänst.

Författaren Katrin Bernstad är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi och utbildad handledare. Hon har ett stort engagemang för de yngsta barnens psykiska hälsa och rätt till behandling.

Katrin har lång klinisk erfarenhet av behandlingsarbete med små barn inom barnpsykiatrin på Viktoriagården och arbetar som specialistpsykolog i Region Skåne med fokus på de yngsta barnen. I sin roll som handledare och föreläsare möter hon olika yrkesgrupper i olika verksamheter som arbetar med barn och deras föräldrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Psykisk ohälsa hos späda och små barn : upptäcka och hjälpa
  2. +
  3. 21 Day Challenge - Keto

De som köpt den här boken har ofta också köpt 21 Day Challenge - Keto av Ulrika Davidsson (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »