Amning i dag (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2021-09-06
Upplaga
4
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Amning i dag
Dimensioner
234 x 153 x 8 mm
Vikt
362 g
SAB
Vhd
ISBN
9789177413011
Amning i dag (häftad)

Amning i dag

Häftad Svenska, 2021-09-06
400
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Detta är den fjärde upplagan av den uppskattade boken Amning i dag, reviderad och aktualiserad utifrån senast gällande forskning.
Amningen är en viktig folkhälsofråga och så länge den inte är en självklar del i vår kultur är kunskapen om den nödvändig att ständigt hålla vid liv. Länge såg man amning som enbart en matstund för spädbarnet. I dag betonas även många andra fördelar, till exempel infektionsskydd, närhet, trygghet och tröst.
Boken Amning i dag beskriver amningens funktion och betydelse för barnets uppfödning och anknytning till mamman. Amning under särskilda omständigheter har ett eget kapitel som beskriver hur man på bästa sätt kan stödja i svåra situationer. Vidare tar boken upp frågor kring läkemedel, miljö och beroendeframkallande medel.
I denna fjärde upplaga har texten reviderats och aktualiserats utifrån senast gällande forskning, bland annat gällande nappanvändning, amning och amningsstatistik. Ett avsnitt om amning vid typ 1-diabetes har lagts till. Boken har också nytt omslag.
Amning i dag vänder sig till barnmorskor, distriktssköterskor och barnsjuksköterskor men även till andra inom hälso- och sjukvården som kommer i kontakt med mödrar och barn eller sysslar med amningsrådgivning, till exempel läkare, psykologer, dietister och studerande till dessa yrken.
Författare är Elisabeth Kylberg, nutritionist, docent och hjälpmamma i Amningshjälpen; Mia Westlund, barnmorska, IBCLC och hjälpmamma i Amningshjälpen; Sofia Zwedberg, docent i reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa och specialistbarnmorska i amning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Amning i dag
 2. +
 3. Amning i nöd och lust : skapa de bästa förutsättningarna för amning och bli din egen amningsrådgivare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amning i nöd och lust : skapa de bästa förutsät... av Lin Dalén (häftad).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Lättare att amma

  Elisabeth Kylberg

  I Lättare att amma finns svaren på de flesta frågor som kan uppstå när du ammar. Broschyren tar bland annat upp hur du kommer igång med amningen, bröstvård, amningssvårigheter, vad du bör tänka på när du ammar och var du kan få ytterligare råd och...

 • Grön mat för gravida och barnfamiljer

  Åsa Strindlund, Elisabeth Kylberg

  Grön mat för gravida och barnfamiljer vänder sig till föräldrar som vill att familjen ska äta helt eller delvis vegetariskt. I boken ger författarna fakta och råd om bra mat för gravida, recept på vegetarisk och vegansk kost, går igenom näringsämn...