Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2022-06-02
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Juridik i förskolan : handbok för pedagoger
Dimensioner
10 x 188 x 143 mm
Vikt
290 g
SAB
Em-c.01:oe
ISBN
9789177413059
Juridik i förskolan : handbok för pedagoger (häftad)

Juridik i förskolan : handbok för pedagoger

Häftad,  Svenska, 2022-06-02
353
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett uppslagsverk över rättsliga situationer som förekommer i förskolan.

Får en förskolas rektor införa barnanpassade matsalsmöbler med hänvisning till pedagogisk hänsyn? Har en separerad förälder rätt att hindra den andra vårdnadshavaren från att hämta deras gemensamma barn när det inte är hens ”vecka”? Hur ska du som pedagog agera om ett barn blir kränkt under sin tid i förskolan? Svar på dessa frågor och fler får du i denna praktiska handbok av juristen och utbildningsexperten Maria Refors Legge.

Juridiken präglar och påverkar förskolepedagogers vardag. Den styr hanteringen av särskilt stöd, förskolans arbetsmiljö samt vuxnas och barns skydd mot kränkande behandling och diskriminering. Den här boken ger dig en lättillgänglig och juridisk guide till de rättsliga dilemman som uppstår i förskolan och hur du kan lösa dessa med rätten på din sida.

Med hjälp av vardagsnära scenarier illustrerar Maria Refors Legge rättsliga frågeställningar som aktualiseras i förskolans värld. De dilemman som löper genom boken bygger på såväl intervjuer med förskollärare och barnskötare som beslut från skolmyndigheterna och rättsfall från Sveriges domstolar.

Boken vänder sig till dig som är förskollärare, förskollärarstudent, barnskötare eller arbetar i någon annan form i förskolan.

Maria Refors Legge är jurist och doktor i offentlig rätt med inriktning mot utbildningsrätt. Hon har lång erfarenhet av att undervisa på lärarutbildningen och rektorsprogrammet vid Stockholms universitet samt Uppsala universitet och är en del av Stockholms universitets barnrättscentrum samt Institutet för utbildningsrätt vid Uppsala universitet.

Maria Refors Legge har intervjuats i radio, Skolvärlden och Läraren och driver på sin fritid bloggen Skoljuridik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridik i förskolan : handbok för pedagoger
  2. +
  3. Läroplansteori och didaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läroplansteori och didaktik av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 770 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Refors Legge

  • Juridik i skolan : en handbok för lärare

    Maria Refors Legge

    Får en skolas rektor ändra en elevs betyg? Vems ansvar är det om arbetsmiljön på skolan är bristfällig och i vilka situationer får den så kallade pysparagrafen användas? Får du som lärare lyfta eller hålla fast stökiga elever och hur bör du resone...