Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2022-05-02
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Livsberättelser om adhd och autism
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Vlad,Lz
ISBN
9789177413127
Livsberättelser om adhd och autism (häftad)

Livsberättelser om adhd och autism

Häftad Svenska, 2022-05-02
326
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Om jag hade vetat? ? om att få npf-diagnos sent i livet

?Jag har sprungit hela livet. Äntligen får jag stanna. 

Oron inom mig, känslan av att jag klättrar på väggarna skulle jag gärna vilja ha hjälp med ? att få uppleva hur lugn och ro känns.?

I boken Livsberättelser om adhd och autism får vi följa tretton personer som berättar hur det är att få en neuropsykiatrisk diagnos sent i livet, eller som önskar få en utredning. I livsberättelserna återkommer barndomens kamp i skolan, ett utmanande arbetsliv, sargad självkänsla, självmedicinering och svårigheter i familjeliv och relationer. Många vittnar även om ett spännande och rikt liv, om försoningen med sig själv och om sorgen, hoppet och modet att förändra. 

Livsberättelserna följs upp av Lotta Borg Skoglund (docent och överläkare i psykiatri), Taina Lehtonen (legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi), Susanne Rolfner Suvanto (verksamhetsansvarig för Omvårdnadsinstitutet och praktiker vid Nationellt kompetenscentrum anhöriga) och Magnus Werner (återhämtningsstödjare), som förmedlar kunskap och reflektioner. 

Livsberättelser om adhd och autism vänder sig till dig med egen npf-diagnos, till dig med misstanke om egen diagnos, till närstående och till dig som möter äldre med npf i ditt yrkesliv.

Boken är skriven i samarbete med Riksförbundet Attention ? intresseorganisationen för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga och yrkesverksamma. Redaktör är Caroline Jonsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livsberättelser om adhd och autism
 2. +
 3. Jag vill bara bli erkänd som stat : en självbiografi om autism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vill bara bli erkänd som stat : en självbio... av Elsa Törnqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Caroline Jonsson

 • Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal

  Caroline Jonsson

  I trean flög vi, i fyran kraschade vi. Nu i femman är de här för att se om vi kan laga planet och flyga igen. Elev om Unghästen De flesta pedagoger upplever dagar när det stormar i klassrummet. När klassens makthierarkier styr och tvivlet på det e...

 • Hej, det är jobbigt - till dig som är ung och vill prata anonymt med någon

  Caroline Jonsson

  Den här boken är till dig som är ung och vill prata anonymt med någon. Till dig som aldrig sökt hjälp och till dig med lång vårdjournal. Till dig som är tyst och till dig som berättat allt. Det är lätt att få tunnelseende när en mår dåligt. Att tr...