Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2022-11-15
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Klinisk behandlingsforskning inom tandvården : Planering, genomförande och presentation
Dimensioner
180 x 148 x 14 mm
Vikt
532 g
SAB
Vk
ISBN
9789177413158
Klinisk behandlingsforskning inom tandvården : planering, genomförande och presentation (häftad)

Klinisk behandlingsforskning inom tandvården : planering, genomförande och presentation

Häftad,  Svenska, 2022-11-15
596
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Klinisk behandlingsforskning inom tandvården : planering, genomförande och presentation Kan levereras innan julafton
Praktisk handbok i klinisk forskningsmetodik inom odontologi och tandvård ? kunskap och stöd i planering, genomförande och presentation.

Det här är en praktisk handbok som ger en introduktion i klinisk forskningsmetodik inom odontologi och tandvård. Den vänder sig främst till nya forskare som påbörjat doktorandstudier, men även till studenter som ska genomföra master- och kandidatuppsatser inom tandläkar-, tandhygienist- och tandteknikerutbildningarna. Andra målgrupper är studerande inom vårdutbildningar när studenten för första gången ska genomföra vetenskapliga studier.

Handboken redovisar hela forskningsprocessen från problemformulering med projektidé, syften och hypoteser, val av studiedesign, litteratursökning, material- och metodval och beräkning av stickprovsstorlek till registrering med forskningsprotokoll, analys, tolkning av resultat och dokumentation samt referenshantering. Ett centralt kapitel är att utifrån konkreta och autentiska forskningsstudier presentera och kommentera olika forskningsmetoder och grundläggande statistiska applikationer. Boken avslutas med råd för att på ett informativt och lättfattligt sätt presentera nyvunna forskningsresultat till omgivande samhälle.

Innehållet i boken baseras på forskning och författarnas mångåriga erfarenhet av klinisk forskningsproduktion och undervisning i forskningsmetodik och statistik. Med många exempel och konkreta tips, förtydligande figurer, sammanfattningar och ett detaljerat register är boken en värdefull kunskapskälla och ett gott stöd i planering, genomförande och presentation.

Lars Bondemark är professor emeritus, odontologie doktor och specialist i ortodonti, tidigare verksam vid Odontologiska fakulteten, Malmö universitet. Han har skrivit flera informativa och internationella publikationer om forskningsdesign och metodik.

Per-Erik Isberg är statistiker, tidigare verksam vid Statistiska institutionen, Lunds universitet. Han har under lång tid deltagit som statistiker i ett mycket stort antal projekt inom främst odontologi, medicin, psykologi och ekologi. Han har också många års erfarenhet av undervisning i statistik, biostatistik och medicinsk statistik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Klinisk behandlingsforskning inom tandvården : planering, genomförande och presentation
 2. +
 3. Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikation i en hälsofrämjande tandvård av Karin Sjögren, Claes Virdeborn (häftad).

Köp båda 2 för 951 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Grundläggande ortodonti

  Lillemor Dimberg, Lars Bondemark

  Grundläggande ortodonti är en lärobok som ger både teoretisk och praktiskt användbar kunskap om olika bettavvikelser och diagnostik. Författarna går igenom behandlingsmetoder, hur olika tandställningar fungerar och sätts på plats samt sidoeffekter...

 • Essential Orthodontics

  Birgit Thilander, Krister Bjerklin, Lars Bondemark

  Essential Orthodontics is a comprehensive introduction to the biological principles of orthodontics. This book covers the why, when and how of orthodontics, enabling readers to identify which individuals need to be treated, to diagnose based on in...