Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-11-28
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
DBT-SS Färdighetsträning : Känslohantering vid kognitiva svårigheter
Dimensioner
240 x 165 x 11 mm
Vikt
300 g
SAB
Vlbd
ISBN
9789177413196
DBT-SS färdighetsträning : känslohantering vid kognitiva svårigheter (häftad)

DBT-SS färdighetsträning : känslohantering vid kognitiva svårigheter

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-11-28
509
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Första boken på svenska om DBT-SS – en modell anpassad för patienter med kognitiv funktionsnedsättning och emotionella svårigheter.

Färdighetssystemet är en modell utvecklad av Julie Brown, fil. dr och DBT-terapeut, som i sitt arbete med DBT (dialektisk beteendeterapi) uppmärksammade hur svår terapin var att tillgodogöra sig för vissa patienter. Hon skapade därför en anpassad modell, kallad DBT-SS (DBT – Skills System), som är riktad till patienter med kognitiv funktionsnedsättning och emotionella svårigheter. Den anpassade modellen har ett förenklat språk, har en hög grad av tydlighet och betonar värdet av repetition för inlärningen av nya färdigheter.

Boken kan användas både som underlag för psykoterapeutisk behandling och som inslag i andra typer av behandlingsinsatser i grupp och i stödkontakter, exempelvis på LSS-boenden.

I bokens första del definieras begrepp som kognitioner, kognitiva svårigheter, känslor och hur dessa hänger samman. Vi får också en beskrivning av DBT, både som teori och metod.

I del två ges en beskrivning av hur metoden Färdighetssystemet skiljer sig från traditionell DBT och hur man i detalj arbetar, särskilt med färdighetsträningen i grupp. Redskap, tekniker och strategier förmedlas samt upplägg inför gruppbehandling med tolv sessioner.

Fokus ligger på en särskild patientgrupp, de med svårigheter att reglera sina känslor i kombination med kognitiva dysfunktioner som exempelvis inlärningssvårigheter, svag intellektuell begåvning och uppmärksamhetsproblem.

Boken baseras på forskningen som bedrevs inom ramen för DBT-teamet i Lund med stöd av Nationella Självskadeprojektet.

Detta är en bok för dig som i din yrkesroll möter individer med kognitiva svårigheter.

Författaren Alexandra Rosendahl Santillo har arbetat som psykolog sedan 2005 och arbetar idag som leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialistpsykolog inom psykoterapi och psykologisk behandling på Psykologpartners Malmö. Förord av Anna Kåver.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. DBT-SS färdighetsträning : känslohantering vid kognitiva svårigheter
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »