Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2023-12-18
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Att leda och utveckla elevhälsa : Med EHM som exempel
Dimensioner
10 x 200 x 148 mm
Vikt
340 g
SAB
Eaae
ISBN
9789177413394

Att leda och utveckla elevhälsa : med EHM som exempel

Häftad,  Svenska, 2023-12-18
430
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skapa en organisation där elevhälsoarbetet är en naturlig och integrerad del av skolans kärnuppdrag.

Hur gör man för att skapa en organisation där elevhälsoarbetet är en naturlig och integrerad del av skolans kärnuppdrag på riktigt? I den här boken får du svar på frågan genom att guidas genom beprövade strategier, arbetssätt och konkreta exempel utifrån modellen EHM – elevhälsomötet.

I denna tredje bok om EHM berättas historien om hur modellen föddes, varför det är så viktigt att använda sig av medvetna val i arbetet med elevhälsa och vad som gjort just EHM så framgångsrikt. Författarna riktar ljuset mot den förändrade syn på elevhälsouppdraget som vuxit fram under senare år. De beskriver på ett tydligt sätt hur en förändrad syn på arbetet och det som skrivs fram i våra styrdokument kan omsättas till handling. Som skolledare, elevhälsopersonal eller ansvarig för elevhälsa får du nycklar för att kunna leda och utveckla elevhälsoarbetet som en självklar del av hela skolans uppdrag så att det i slutändan gynnar de viktigaste – våra elever.

Boken bidrar till att skapa förståelse för uppdraget, hur det kan översättas i praktiken och vad som krävs för att driva utveckling så att elevhälsoarbete och skolans övergripande uppdrag hålls samman. Trots vitt skilda förutsättningar är det fullt möjligt att arbeta både förebyggande och främjande med färre akututryckningar och med en varaktig, positiv förändring som resultat.

Författarna Anna Bengtsson, Ida Necovski och Maria Kempe Olsson, alla tre skolutvecklare, formade och startade arbetet med EHM redan 2012. Den framgångsrika modellen har rönt stor uppmärksamhet såväl innanför som utanför skolans väggar och har fått stå i fokus för olika forskningsstudier. Författarna har vid det här laget mångårig erfarenhet av att utveckla elevhälsoarbete på olika skolor, i olika organisationer och inom olika skolformer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att leda och utveckla elevhälsa : med EHM som exempel
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna