Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2024-01-17
Upplaga
2
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Hjärna i förskolan : Vägen till barns lärande och utveckling
Dimensioner
9 x 193 x 143 mm
Vikt
370 g
SAB
Eaa
ISBN
9789177413943
Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling (häftad)

Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling

Häftad,  Svenska, 2024-01-17
445
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hjärnans utveckling i förskolan – fakta och praktiska tips för pedagoger.

Under förskoletiden formas hjärnan av allt barnet gör och är med om. Som pedagog påverkar du denna utveckling. Genom större förståelse för hur hjärnan fungerar kan du bidra till en miljö som främjar barnets utveckling, lärande och välmående. Till din hjälp finns den här boken av David Edfelt.

Boken handlar om barnets och hjärnans utveckling, hur hjärnan fungerar och hur vi kan förstå våra olikheter. På ett begripligt sätt har författaren placerat kunskap om hjärnan i en förskolekontext. Några av bokens teman är anknytning, socialt samspel, känslor, lek och lärande samt funktionsnedsättningar.

Lättillgängliga fakta varvas med praktiska tips. Du får dessutom, genom en fiktiv förskola, följa syskonen Alice och William och deras kompisar, vars hjärnor växer och formas av händelser och upplevelser. Boken har också många tips om hur du som pedagog kan göra och avslutas med ett studiematerial som kan användas som diskussionsunderlag för att förbättra arbetet i din förskola.

I denna nya upplaga har innehållet uppdaterats och nya texter tillkommit om bland annat motivation, hälsofrämjande rörelse, konstruerade känslor, att hantera utbrott och lågaffektivt bemötande.

David Edfelt är leg. psykolog och författare. Han arbetar med handledning och utbildning i förskolor och skolor och har under många år undervisat på Specialpedagogiska institutionen vid Stockholms universitet. Fokus ligger på hur pedagoger ska förstå, förhålla sig till och stötta de barn som gång på gång krockar med tillvaron. David Edfelt driver poddarna David & Bo pratar pedagogik och Relatera mera och har skrivit flera böcker för förskolepersonal, bland andra Utmaningar i förskolan, att förebygga problemskapande beteenden, utgiven på Gothia Kompetens.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärna i förskolan : vägen till barns lärande och utveckling
  2. +
  3. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärnstark : hur motion och träning stärker din... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Edfelt