Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2024-01-19
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Socialtjänstlagen 2024
Dimensioner
14 x 220 x 156 mm
Vikt
585 g
SAB
Ohf-c:oe
ISBN
9789177414407

Socialtjänstlagen 2024

Häftad,  Svenska, 2024-01-19
659
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nödvändig uppslagsbok för alla som arbetar med socialt arbete!

Socialtjänstlagen 2024 är sedan lång tid en nödvändig uppslagsbok för alla som arbetar med socialt arbete inom kommunal socialtjänst eller med socialt arbete inom andra välfärdsområden. Även de som arbetar med utsatthet på ideell bas har stor nytta av boken. Den klara och begripliga framställningen rätar snabbt ut de flesta frågetecknen kring lagens tillämpning.

Alla som arbetar med myndighetsutövning behöver ha aktuell lagstiftning nära till hands för att garantera klienter och brukare en rättssäker samhällsservice. Motsatsen leder till både personligt lidande för den enskilde och slöseri med tid och pengar för att hantera överklaganden.

Boken har en tydlig struktur: tydliga rubriker som gör att du snabbt hittar rätt avsnitt, aktuella lagkommentarer, senaste rättsfallen och JO-avgörandena logiskt placerade i förhållande till lagen.

Boken gör det enkelt för både tjänstemän och förtroendevalda att hålla sig uppdaterade. Den fyller också en viktig funktion i utbildningssammanhang vid såväl universitet och högskolor som yrkeshögskolor och folkhögskolor. För exempelvis studenter inom juridik, vård, socialt arbete och socialpedagogik ger boken en bra grund för att förstå lagen och dess användning.

Annika Staaf är jur. kand. och docent i socialt arbete och verksam vid Institutionen för socialt arbete på Linnéuniversitetet. Hon har lång praktisk erfarenhet av socialt arbete, i synnerhet inom tvångsvården. Hon undervisar främst i förvaltningsrätt, socialrätt och konstitutionell rätt. Annika Staaf har skrivit ett flertal böcker inom områden som rör rätt och rättstillämpning på det socialrättsliga området.

Lina Corter är jur. kand. och adjunkt i juridik. Hon undervisar i socialrätt, hälso- och sjukvårdsrätt samt arbetsrätt på Malmö universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialtjänstlagen 2024
  2. +
  3. Praktisk beskattningsrätt : lärobok i inkomstbeskattning 2024

De som köpt den här boken har ofta också köpt Praktisk beskattningsrätt : lärobok i inkomstbe... av Håkan Behmer, Christina Gyland, Olof Jakobsson (häftad).

Köp båda 2 för 1208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna