Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2024-06-25
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Låt solen lysa över alla barn
Dimensioner
210 x 135 x 11 mm
Vikt
321 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789177414896

Låt solen lysa över alla barn

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2024-06-25
299
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Följ med på en inspirerande resa genom livet, lärandet och kärleken. Björn Ranelid vägleder dig genom berättelsernas magi och deras kraft att förändra, från barndomens utforskningar på Malmös gator till den stora skolsalen i Stockholm.

Upptäck berättelsen om Milan, en pojke med en ovanlig talang, och slöjdläraren som upptäcker en stjärna bland sina elever. Lär känna Anna och Harry, två lärare vars kärlekshistoria inspirerar en hel klass, och låt dig beröras av hur en enkel handling av vänlighet kan förändra en människas liv.

Du får även möta historiska ikoner som Sokrates, Moder Teresa och Rosa Parks vars liv och verk påminner oss om vår inneboende styrka och potential. Tillsammans med moderna insikter om artificiell intelligens och människans unika förmågor belyser deras berättelser vår tids största utmaningar och möjligheter.

Det här är en kärleksförklaring till bildning, lärdom och mänsklighetens eviga strävan efter det goda. En varm inbjudan till att upptäcka den fantastiska världen av lärande och att bli en del av en fredlig revolution för en mer empatisk och kärleksfull framtid.

Björn Ranelid har en bakgrund som lärare i svenska, religion, filosofi och matematik. Efter debuten 1983 har han skrivit ett 40-tal böcker där kärleken till kunskap och bildning alltid levt kvar. Han har fått många litterära priser, bland annat Augustpriset för romanen Synden (1994), och år 2014 fick han Stina Aronsons pris av Samfundet De Nio.

Han har även deltagit i ett flertal tv-produktioner och gjort tusentals framträdanden för både skolelever och i stora arenor.

År 2009 instiftades ett pris i hans namn för gymnasieungdomar som är duktiga på aforismer och anaforer. Han blev dessutom vald som Årets Skåning 2023.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Låt solen lysa över alla barn
  2. +
  3. Min skolfröken skall vara ett frimärke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min skolfröken skall vara ett frimärke av Björn Ranelid (inbunden).

Köp båda 2 för 536 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Ranelid