Tarantula (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2016-11-02
Förlag
Bakhåll
Översättare
Görgen Antonsson
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Tarantula
Dimensioner
210 x 130 x 8 mm
Vikt
255 g
SAB
Hce
ISBN
9789177421689

Tarantula

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-11-02
120
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
2016-års Nobelpristagare Bob Dylans enda roman Tarantula i dubbelspråkig svensk-engelsk utgåva! Tarantula är ett mästerverk på så många vis: Originaliteten - det här liknar inget annat. Inte ens Joyce kan skriva så här. Joyces verk är rena disciplinerade korsordskonstruktionerna i jämförelse med Dylans spontankaotiska flöde. Frånvaron av klichéer - det finns inte en enda sliten fras i boken, inte en schablon - varenda formulering är radikalt ny och aldrig förr hörd. Inte "en abraham lincoln-tavla faller ner från väggen" utan "en abraham lincoln-tavla faller ner från taket" - Dylan har alltid minst dubbla lager när han skildrar något, först det man kanske skulle kunna tro och sedan minst ytterligare en komplikation - men så inträder också alltid en radikalny kvalitet i allt han gör. Rikedomen - boken är proppfull, man kan slå upp den var som helst och läsa en rad vilken som helst och garanterat få ett originellt poetiskt uttryck att tampas med, boken är som ett ymnighetshorn, det tar aldrig slut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tarantula
 2. +
 3. Damen med hunden och andra noveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Damen med hunden och andra noveller av Anton Tjechov, Tora Lane (häftad).

Köp båda 2 för 363 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tarantula. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. "Den gästvänliga graven utannonseras"
  Jan Freidun Taravosh, 29 december 2016

  Okej vänner erkänner gör jag, Tarantula är knivig att komma in i och ordflödet är kopiöst och tar många olika vändningar, det är svårt att veta vad författaren menar alltid, men var det inte så att Bob Dylan fick priset för att han poetiskt lyckats hitta nya uttryck? Efter att ha svishat mig igenom cirka hälften av boken tar jag ett upphåll till en tid då jag inte känner mig neddragen av inre stress.
  Tarantula är mycket trevligt att läsa och enskilda fraser sätter sig på hjärnan på ett my... Läs hela recensionen

 2. svårläst
  rolf öberg, 7 december 2016

  Trots att det står i förordet att boken inte är så svårläst som det sägs håller jag inte med. Man får klura en hel del för att hänga med.
  Det är mycket bra att boken är tvåspråkig. Att läsa samma klurighet på både svenska och engelska hjälper till för att tolkningen skall bli OK.
  Jag skulle inte rekommendera boken, men det är ändå intressant att läsa nobelpristagare. För övrigt njuter jag hellre av Dylans musik och sångtexter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bob Dylan