Tango för enbenta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2003-09-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Bakhåll
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc,Hc.01
ISBN
9789177422075
Tango för enbenta (inbunden)

Tango för enbenta

en roman

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2003-09-01
149
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Tango för enbenta (1981) handlar om den frihetslängtande arbetaren Karl Andersson. Han jobbar som fräsare på en fabrik, men för det mesta är han "inte där" utan står och drömmer och fantiserar. När han kommer hem till sin ensamma lya läser han böcker, spelar dragspel och skriver insändare.
   Han minns sin barndom - här finns flera exempel på finstämda barndomssminnen - bl_a flickan han kysser genom spjälorna i dårhusets staket, flickan som inte vill veta av honom när han senare uppsöker henne i hennes fina hem i stan. (Episoden har blivit kortfilm i regi av Mats Olof Olsson.)
   Karl Andersson är mycket ensam. Han skriver tangotexter till Swedenborgs ära och sjunger till eget dragspelskomp i sin ensamhet. Då och då reser han till Köpenhamn och rumlar om med horor.
   Han köper en skogsgård och flyttar ut på landet för att förverkliga sina frihetsdrömmar. Han säjer upp sej från jobbet, han kan klara sej utan lön. Han har källaren full med potatis, morötter och silltunnor och han kan odla och fiska och jaga.
   Men köpet av gården ogiltigförklaras av kommunen som vill tvinga honom tillbaka till stan igen, till en lägenhet som dom har sett ut åt honom.
   Andersson blir tvungen att ta i med hårdhandskarna och ockupera sin egen gård. Han förklarar för lantbrevbäraren att han inte tar emot post längre. Elverket stänger av strömmen. Andersson klarar sej ändå. Han hägnar in gården med taggtråd och skjuter med älgstudsaren mot alla myndighetspersoner som närmar sej. Till sist omringar polisen gården, TV bevakar dramat i direktsändning, det blir tumult och skottlossning och blodet forsar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tango för enbenta
  2. +
  3. Huggormens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huggormens tid av Sture Dahlström (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sture Dahlström