Slottet : samlade skrifter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Franz Kafkas samlade skrifter
Antal sidor
318
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
Bakhåll
Översättare
Hans Blomqvist, Erik Ågren
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
520 g
SAB
Hf.01=c
ISBN
9789177422556
Slottet : samlade skrifter (inbunden)

Slottet : samlade skrifter

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2006-11-01
159
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Denna nyöversättning innehåller för första gången på svenska Kafkas kompletta text, bl a har tre viktiga avsnitt tillkommit i jämförelse med andra översättningar (Tage Aurell, 1946; och Hans Levander 1990).

Slottet är ett av Kafkas mest älskade verk, en fabuleringsfrodig färgstark historia som uppvisar allt det som är typiskt för Kafka: det gäckande gåtfulla, det överraskande medryckande, det brutala verklighetsomskakande, det underligt humoristiska. En tokig historia med bråddjup, både allvarlig och uppsluppen, och mycket filmisk: bitsk, bildvass.

Lantmätaren K kommer till en by på landet och tar in på värdshuset. Han får veta att det är greven på det beryktade slottet intill byn som bestämmer allting. Men det verkar vara svårt att träffa greven eller ens komma i närheten av slottet.

Bakhåll är i färd med att publicera en nyöversatt komplett utgåva av Kafkas litterära texter, dagböcker och brev. Utgåvan är inbunden i hårda pärmar med grafitgrått skyddsomslag, linnetråd i arken, stilfullt formgiven, tryckt på förstklassigt papper. (OBS! Delarna i denna bokserie är innehållsligt och utgivningsmässigt fristående! De är inte numrerade! De kan med full behållning köpas och läsas var för sig!)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Slottet : samlade skrifter
  2. +
  3. Processen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Processen av Franz Kafka (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Franz Kafka