Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
49
Utgivningsdatum
2018-09-28
Förlag
Bakhåll
Översättare
Anders Håkansson
Dimensioner
190 x 122 x 6 mm
Vikt
100 g
SAB
Daa
ISBN
9789177422723
Handbok i livets konst (häftad)

Handbok i livets konst

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-09-28
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Handbok i livets konst Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
OBS! NYÖVERSÄTTNINGEN! En filosofisk klassiker i ny svensk översättning: Epiktetos: Handbok i livets konst. Boken är upplagd som en svit aforismer och exempel och man får sig många tankeställare och många aha-upplevelser. Vissa kan nog tycka att den stoiska filosofin är för extrem, att den inte går att praktisera i vår moderna tid. Men ändå kan man lära sig mycket av den. Grundtanken i den känns mycket adekvat för vår hetsade nutid när många bryr sig för mycket om ovidkommande detaljer i livet och nästan stressar ihjäl sig trots att det påstås att vi lever i ett välfärdssamhälle. För att vara en filosofisk klassiker skulle man kunna säga att boken är ovanligt angelägen, ett mycket meningsfullt tillrop från en svunnen tid till oss som lever idag.

(OBS! Förväxla inte denna översättning med Nino Runebergs över hundra år gamla översättning.)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Handbok i livets konst
 2. +
 3. Självbetraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självbetraktelser av Marcus Aurelius (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Handbok i livets konst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite torftig
  Jean Christian Jacobsen, 14 oktober 2020

  Kändes väl enkel och som den skrift Marcus Aurelius sedan använde för the real message. Tycker inte den fungerar för mig 2020- .

 2. Översättningen
  Ray Andersson, 9 oktober 2014

  I vissa stycken alltför utflackad i översättningen. Jag har läst Runebergs från 1919 och mer rättvisa åt Epiktetos i den enligt min känsla.

 3. Bra och intressant
  MB, 3 september 2011

  Bokus.coms deskription täcker merparten. Det här är en kort bok som går bra att läsa direkt i ett svep, inte för att det är en bok att skynda igenom, men värdefullt är det att få en sammanhängande syn på stoicismens grundpelare. Boken ger även en inblick i det antika greklands samhälle.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Epiktetos

 • Manuel...

  Epiktetos

  Ce manuel pratique de philosophie stoīcienne est un guide inspirant pour mener une vie éthique et heureuse. Les enseignements d'Epictčte, qui s'appuient sur des exemples concrets et des métaphores imagées, sont une invitation ā la réflexion et ā l...