Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Franz Kafkas samlade skrifter
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2019-04-08
Förlag
Bakhåll
Översättare
Hans Blomqvist, Erik Ågren
Originaltitel
Der Prozess
Dimensioner
214 x 141 x 21 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789177423201
Processen (inbunden)

Processen

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-04-08
183
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
Denna inbundna nyöversättning av Processen innehåller fem kapitel mer än tidigare översättningar.
För första gången på svenska, samtliga avsnitt som finns bevarade av Kafkas mest berömda romanprojekt.

Bakhåll är i färd med att publicera en nyöversatt komplett utgåva av Kafkas litterära texter, dagböcker och brev. Utgåvan är inbunden i hårda pärmar med grafitgrått skyddsomslag, linnetråd i arken, stilfullt formgiven, tryckt på förstklassigt papper. (OBS! Delarna i denna bokserie är innehållsligt och utgivningsmässigt fristående! De är inte numrerade! De kan med full behållning köpas och läsas var för sig!)

Hans Blomqvist och Erik Ågren har tilldelats Stiftelsen Natur och Kulturs översättarpris och Samfundet De Nios översättarpris för sitt arbete med Kafkas samlade skrifter.

Franz Kafkas roman Processen är en av världslitteraturens mest inflytelserika texter. Inledningen är berömd:

"Någon måste ha förtalat Josef K., ty utan att han gjort något ont blev han häktad en morgon."

Sedan följer den vindlande berättelsen med underliga, gåtfulla, absurda förvecklingar som har fascinerat så många läsare välden över att den till och med gett upphov till ett begrepp i vardagsspråket - man säger att en stämning, ett tillstånd kan vara kafkaartat, kafkaliknande.

(Det finns två äldre översättningar av Franz Kafkas roman Processen till försäljning i Sverige just nu: Karl Wennbergs och Ingegärd Martinells, från 1945, resp 1981, vilka är baserade på förkortade och redigerade tyska utgåvor.)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Processen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kafkas märkliga, men underbara bok "Processen"
    Maria Andersson, 15 juli 2012

    Postum utgiven 1925 är boken ett mästerverk. På bara 198 sidor väcker den otroligt många tankar och känslor. En surrealistisk bok som beskriver en absurd verklighet.
    Fritt från tolkning handlar boken om Josef K, som en morgon vaknar och av okänd orsak är häktad av okänd myndighet. Ändå får han fortsätta sitt liv precis som förut. Josef förlitar sig till en början på sin oskuld, men upptäcker snart att domstolen inte tar hänsyn till skuld. Han väljer då att försöka se på processen som en ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Franz Kafka