Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-06-05
Förlag
Bakhåll
Översättare
Christian Ekvall
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
501 g
SAB
Hce
ISBN
9789177424093
Farväl till vapnen (inbunden)

Farväl till vapnen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-06-05
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Boken utspelas under första världskriget och blev en av Hemingways stora romansuccéer. Den helt unge amerikanen Frederic Henry - med uppenbara drag av Hemingway själv - tar värvning som frivillig. Han får rangen löjtnant och placeras som ambulansförare vid fronten i norra Italien. Det är där italienarna kämpar för att hålla stången mot de anfallande betydligt bättre rustade österrikarna och tyskarna - och de lyckas inget vidare. I nyöversättning och med ett initierat efterord av Christian Ekvall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Farväl till vapnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Krigets Meningslöshet Genom Hemingways Ögon
    Hjortronhyllan, 1 juli 2023

    Farväl till vapen är en mästerlig berättelse om kärlek, krig och mänsklig överlevnad. Genom att följa huvudpersonen F. Henry, en amerikansk löjtnant som deltar under första världskriget, tar Hemingway med oss på en lång cognac fylld emotionell resa.

    Det första som fångade mitt intresse var de finurliga dialogerna som Hemingway så skickligt väver in i berättelsen. Dialogerna mellan karaktärerna känns autentiska och gliringarna finns där mellan raderna och ger boken en känsla av realis... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ernest Hemingway