Lille Prinsen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2021-02-05
Förlag
Bakhåll
Översättare
Bengt Samuelson
Originaltitel
Le Petit Prince
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
174 g
SAB
Hcf
ISBN
9789177424642

Lille Prinsen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-02-05
120
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
NYÖVERSÄTTNING! Antoine de Saint-Exupérys legendariska bok Lille Prinsen i nyöversättning och med efterord av Bengt Samuelson.

Lille Prinsen är en av alla tiders mest omtalade och omtyckta barnböcker, en verklig modern klassiker. Att kalla den för barnbok är för övrigt en sanning med modifikation eftersom den lika mycket är en bok för vuxna. En sofistikerad bok full av kloka funderingar, en livsfilosofisk tankebok som man gärna plockar fram och läser en gång till. Den lilla märkliga boken känns på något underligt vis outtömlig, det känns alltid som om den har nya klurigheter att förmedla, bara man läser den med ett öppet sinne.

Den publicerades för första gången 1943 och har sedan dess ständigt varit en bestseller på otaliga språk i otaliga utgåvor världen över. Det är en ära och en glädje för Bakhåll att nu kunna presentera en nyöversatt svensk utgåva.

Boken handlar om en pilot som är ute på ensamflygning över Sahara. Han får motorfel och tvingas nödlanda på sanddynerna.

När han försöker reparera flygplanet upptäcker han en pojke med gyllengult lockigt hår alldeles ensam i öknen, hundratals mil från bebodda trakter.

Pojken visar sig vara en prins från en annan planet, eller rättare sagt från en väldigt liten asteroid som inte rymmer något mer än tre knähöga vulkaner, varav två är aktiva.

Där, på asteroid B 612, bor Lille prinsen tillsammans med sin vän, en ytterligt ömtålig ros. Men nu har han kommit till Jorden på besök.

Lille prinsen vägrar att svara på pilotens nyfikna frågor, det verkar inte vara hans sak att svara på frågor, men han berättar en hel del om de olika mycket små planeter (de flesta befolkas endast av en enda person) som han har besökt under sin långa resa genom rymden...

Författaren till denna unika bok, Antoine de Saint-Exupéry, var både flygare och författare. Han flög postflyg på 1920-talet i Europa, Afrika och Sydamerika. Han debuterade som författare med Postflyg Syd 1929. Under början av andra världskriget flög han i franska flygvapnet. Efter Frankrikes kapitulation flög han för motståndsrörelsen.

I juli 1944 startade han från Korsika för en spaningsflygning - och försvann spårlöst. Inte förrän år 2000 hittades delar av hans flygplan utspridda över ett stort område på havsbottnen utanför Marseilles. Hur han förolyckades, vad som egentligen hände, är fortfarande okänt.

Saint-Exupérys berömda berättelse om Lille prinsen är en märklig bok som trotsar all genrebestämning. Det är lika mycket en barnbok för vuxna som en allvarlig bok om vuxenvärlden för barn. En tidlös bok som fängslar generation efter generation.

"Det som gör öknen så vacker, sa Lille prinsen, är att den gömmer en brunn någonstans."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lille Prinsen
  2. +
  3. Pippi Långstrump

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pippi Långstrump av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lille Prinsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker men otäck
    Lars Kästel--- Inez 96, 2 januari 2018

    Min fru har läst den. otäckt med ormarna Vill ge bort den till ett barn- grannbarn- bör läsas tillsammans med förälder

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Antoine De Saint-Exupéry