Sviker dig aldrig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2017-10-06
Förlag
Bakhåll
Översättare
Andreas Vesterlund
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
439 g
SAB
Hce
ISBN
9789177424741
Sviker dig aldrig (inbunden)

Sviker dig aldrig

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-10-06
149
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Om man får tro nationalsången är USA de frias land - the land of the free. Läser man Willy Vlautin får man både en fördjupad bild och anledning att fundera några extra gånger över den så vackert besjungna friheten.

Vlautin debuterade 2006 med romanen The Motel Life (på svenska Motellivet), tätt följd av Northline (Norrut), Lean on Pete och The Free (De fria). Det här är hans femte roman - på elva år - Don't Skip Out On Me (Sviker dig aldrig).

I den nya boken berättar Vlautin om unge Horace Hopper, till häften vit, till hälften paiuteindian, som drömmer om en karriär som proffsboxare. Horace arbetar på en ranch i Tonopah, Nevada, några timmar norr om Las Vegas. På ranchen föder man främst upp får, långt ute i det ödsliga, karga landskapet. Horace har blivit något av en högerhand åt ranchägaren Eldon Reese, men nu har han tröttnat på farmarlivet. Han vill ut i världen. Han tänker bli världsmästare i lättviktsboxning...

Och det är bara att konstatera att Vlautin har lyckats igen - ännu en gång har han skildrat en verklighet som är så stor och sann att den bränns in på bara skinnet. Han kan det här. Han kan se människorna i allt han skildrar. Han ser individerna. De på djupet intressanta personerna. Han berättar om särpräglade öden och det han berättar är insiktsfullt, upplysande, gripande och äkta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sviker dig aldrig
  2. +
  3. Motellivet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motellivet av Willy Vlautin (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Willy Vlautin