Det är när man dör som det roliga börjar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
269
Utgivningsdatum
2022-08-12
Förlag
Bakhåll
SAB
Hc
ISBN
9789177425823
Det är när man dör som det roliga börjar (häftad)

Det är när man dör som det roliga börjar

Häftad Svenska, 2022-08-12
149
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dekius Lacks nya roman Det är när man dör som det roliga börjar handlar om en ung man på tjugotre år som plötsligt kommer ihåg sitt förra liv - och sådant kan ställa till problem. Speciellt om den unge mannen i sin förra kropp lovat tjejen som nu hunnit bli landets statsminister evig kärlek!

Nu lever vi i en tid där de flesta menar ("det är ju så självklart") att livet slocknar helt när den fysiologiska dödens tillstånd inställt sig. Det finns ingen "själ" som kan vandra vidare. Men det är en uppfattning som är sprillans ny i mänsklighetens historia. Tron på själavandring eller återfödelse i olika former har varit massiv genom tiderna och är vida utbredd över världen även idag.

Dock - i Sverige i vår tid tror vi inte på sånt.

Bokens tjugotreåriga huvudperson blir resolut inspärrad på psyket (som "riskfaktor", SÄPO har sina befogenheter) när han påstår att han varit pojkvän till Sveriges första kvinnliga statsminister i sitt tidigare liv. Att spärra in honom kan tyckas vara lite överdrivet. Han stalkar henne inte, har inte ens uppträtt hotfullt, han bara framför vad han anser är fakta: att den snart femtioåriga statsministern är hans fästmö.

Den unga nyutexaminerade kvinnliga psykiatern Neera får ta sig an Den återfödde, som han kallas.

Hennes första patient.

Pressröster om Dekius Lack:

"Att inspirationen och lusten har kommit tillbaka kan jag tacka lundaförfattaren Dekius Lack för." Ove Haugen, Göteborgs-Posten

"Lack har tidigare visat att han verkligen kan berätta en historia och han bevisar detta ännu en gång!" Anders Palm, BTJ

"Dekius Lack står för några av de senare årens mest minnesvärda böcker!" Roger Bengtsson, Ung Musik

Dekius Lack har skrivit en lång rad uppskattade böcker, bl a debatt-miljöromanen Den kokande grodan, den annorlunda cyberromanen Biljard klockan noll i cyber-cyber (531 441 alternativa slut till boken publicerades på nätet!) och de åtta böckerna om polisinspektör Robert Wall (skönlitterära livsbetraktelser i losertonarten noll-moll). Dekius Lack är även författare till De fattigas piano (som utspelar sig strax efter Biafrakriget), Den unge Stäppvargen (boken som berättar att alla berättelser är berättade), skrönan Karl Marx i New York samt en framgångsrik svit med löparromaner.

Dekius Lacks roman Det är när man dör som det roliga börjar. ISBN 978-91-7742-582-3. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar, 272 sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det är när man dör som det roliga börjar
  2. +
  3. Vad vi pratar om när vi pratar om kärlek

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad vi pratar om när vi pratar om kärlek av Raymond Carver (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dekius Lack