Känslan av ett slut (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2023-08-11
Förlag
Bakhåll
Översättare
Mats Hörmark
Originaltitel
The sense of an ending
Dimensioner
15 x 203 x 129 mm
Vikt
295 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789177426042

Känslan av ett slut

Häftad,  Svenska, 2023-08-11
177
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nyutgåva av Julian Barnes succéroman Känslan av ett slut i översättning av Mats Hörmark.

Denna roman - som tilldelats det prestigefyllda Man Booker-priset - utspelar sig över loppet av huvudpersonen Tonys liv, från skolåren till pensionen.

I gymnasiet var Tony och hans bästa vän Adrian båda förälskade i Veronica. Tony var tillsammans med henne ett tag, men det blev Adrian som till sist fick henne.

Adrian skrev då ett brev till Tony och bad om förståelse för att han liksom övertagit flickvännen, ett brev som Tony besvarade med all den bitterhet han då kände, ett ilsket och fördömande brev. Långt senare får Tony veta att Adrian kort därefter tog sitt liv.

Nu har Tony passerat de sextio och har tid att fundera över det förflutna. Han vill ha klarhet i vad som egentligen hände med Adrian, varför gick det som det gick?

Det blir en jakt på ledtrådar, ett sökande efter svar som i en kriminalhistoria, men Adrians öde förblir i det längsta lika gåtfullt. Det är upplösningen av mysteriet, det smärtsamma avslöjandet, som inte kommer förrän på bokens allra sista sidor, som ger den behövliga känslan av ett slut.

"De avslutande scenerna är lika omskakande som i en thriller." THE INDEPENDENT

"Ett mästerverk med alla mått mätt. En psykologisk thriller skriven med enastående teknisk briljans ... Läs och läs om 'Känslan av ett slut'." DAILY TELEGRAPH

"Julian Barnes tycks helt enkelt oförmögen att skriva en enda oskön mening, eller ens ett ord för mycket."
NINA LEKANDER I EXPRESSEN

Det är en stor ära för Bakhåll att nu få vara det svenska huvudförlaget åt Julian Barnes, denne världsförfattare och Nobelpriskandidat. Det här är den sjätte av hans böcker vi publicerar. De föregående har varit Citronbordet (2018), Metroland (2019), Innan hon träffade mig (2010), Elisabeth Finch (2022) och Mannen i den röda rocken (2022), samtliga i översättning av Andreas Vesterlund. Och nu Känslan av ett slut (2023) som tidigare utkommit på svenska på förlaget Forum men som från och med nu enbart ges ut av Bakhåll.

Julian Barnes roman Känslan av ett slut i översättning av Mats Hörmark. ISBN 978-91-7742-604-2. Högkvalitetspapper, sydda ark, mjuka pärmar med flikar. 192 sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Känslan av ett slut
  2. +
  3. Utflykt till Hanging Rock

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utflykt till Hanging Rock av Joan Lindsay (häftad).

Köp båda 2 för 403 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Julian Barnes