Spela med hela kroppen : rytmik och motorik i undervisningen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
312
Utgivningsdatum
2012-02-17
Förlag
Gehrmans Musikförlag
Medarbetare
Björnström, Anna (form) / Wedin, Jan-Olav (foto)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
560 g
SAB
Eabij
ISBN
9789177483229
Spela med hela kroppen : rytmik och motorik i undervisningen (inbunden)

Spela med hela kroppen : rytmik och motorik i undervisningen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-02-17
494
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I boken Spela med hela kroppen går författaren Eva Nivbrant Wedin igenom rytmikmetodens grundläggande principer, hur man kan utveckla musikalitet, gehör, rytmkänsla och instrumentteknik genom kroppsrörelser och genom att använda flera olika sinnen.

I boken finns förslag på övningar, arbetssätt och lektionsplanering, tips på redskap som kan användas, musikförslag samt mängder med färgfoton. Dessutom finns en genomgång av barns motoriska utveckling och kopplingen mellan rytmik, motorik och instrumentalspel.

Spela med hela kroppen vänder sig i första hand till musikstuderande samt verksamma musiklärare i kulturskola, grundskola, gymnasieskola och annan musikutbildning. Den kan även med fördel användas inom andra former av undervisning och i konstnärliga sammanhang.

Boken består av sex delar. Första delen är en introduktion och de följande fem delarna tar upp olika infallsvinklar: Musiken, Gruppen, Metoden, Redskap och Kroppen. De olika delarna bildar tillsammans en bild av rytmikmetoden, men de står också för sig själva. Kapitlen behöver inte läsas i följd utan man kan hoppa mellan de olika delarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spela med hela kroppen : rytmik och motorik i undervisningen
 2. +
 3. Blommor och kärlek : mer om barn, poesi och musik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blommor och kärlek : mer om barn, poesi och musik av Andreas Hjalmarsson, Ewa Johansson Kristeberg, Magnus Pettersson, Britta Stensson (inbunden).

Köp båda 2 för 723 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spela med hela kroppen : rytmik och motorik i undervisningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En fantastiskt bra bok med många bra och användbara...
  Chichi, 19 april 2013

  En fantastiskt bra bok med många bra och användbara övningar som passar för alla oavsett ålder och anledning till rytmikpassen!! En bok som kommer att användas om och om igen. Mycket bra bakgrundsfakta om hur och varför man har nytta av rytmiken. Spela med hela kroppen knyter ihop vikten av att använda både kropp och knopp.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Nivbrant Wedin

 • Utveckla språket med musik

  Eva Nivbrant Wedin

  Musik har många positiva effekter på både kropp och psyke, och när man sjunger eller spelar tränar man en rad olika förmågor. Språk och musik är uppbyggda av samma beståndsdelar: rytm, puls, tempo, melodi, betoning, dynamik och klang. Om vi tränar...