Den gode lögnaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (334.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mats Eklund
Utgivningsdatum
2018-03-19
Förlag
Modern Audio AB
Översättare
Boel Unnerstad
ISBN
9789177490197

Den gode lögnaren Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-03-19

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Han är en man som har ljugit i hela sitt liv. Svindlaren Roy Courtnay, drygt åttio år gammal, bor i en engelsk förort och står inför sitt livs största kupp: Han ska förföra den rika änkan Betty, som han fått kontakt med via en dejtingsida, för att lura åt sig hennes pengar.
Men vem är Roy Courtnay? Vad har han tvingats gå igenom för att klara av att leva med alla sina lögner? Och varför tycks Betty vara så villig att bli hans nästa offer?
Steg för steg börjar historien nystas upp, i en psykologisk thriller som tar sin början i Berlin 1938 och sträcker sig över nästan ett sekel, en tid med inslag av ofattbar ondska, kraftfullt motstånd och anmärkningsvärd godhet.
Den gode lögnaren är en uppslukande historia om synd, frälsning och överlevnad och om att, till sist, göra upp räkningen med det förflutna.

NICHOLAS SEARLE är en brittisk kriminalförfattare född i Cornwall och numera bosatt i Yorkshire. Innan han började skriva arbetade han med säkerhetsfrågor som statstjänsteman, först i England och sedan i Nya Zeeland. Den gode lögnaren, hans debutroman, har blivit en av årets mest hyllade kriminalromaner i USA och England, och kan jämföras med bland annat John Le Carré och Patricia Highsmith.

»En fantastisk thriller.« The New York Times

»En riktigt tjusig kriminalroman.« Yukiko Duke, Gomorron Sverige

»Årets smartaste deckargåta.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nicholas Searle