Systematiskt säkerhetsarbete och beslutsfattande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2018-08-13
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Dimensioner
239 x 169 x 7 mm
Vikt
193 g
ISBN
9789177534976
Systematiskt säkerhetsarbete och beslutsfattande (häftad)

Systematiskt säkerhetsarbete och beslutsfattande

Häftad Svenska, 2018-08-13
187
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sekuritet eller den säkerhet i samma betydelse som engelskans security, handlar om det verksamhetsskydd för organisation, medarbetare och övriga som behövs för att motverka fara, skada, förlust eller brott. Sekuritet är därmed en fråga om trygghet. För att möta framtidens utmaningar har doktorandarbetet syftat till att studera och identifiera effektiva processer gällande sekuritetshantering och beslutsfattande. Sekuritetshantering bygger oftast på beprövad erfarenhet och genom doktorandarbetet har detta arbetssätt nu närmat sig en större vetenskaplighet. Genom litteraturstudier har teorier om säkra organisationer, framgångsfaktorer samt beslutsfattande identifierats och dessa har därefter applicerats i modeller för att visualisera förslag till förbättrat systematiskt säkerhetsarbete. Den fortsatta forskningen syftar bland annat till att på vetenskaplig grund studera och analysera uttryck och begrepp i säkerhetpolicys, hur säkerhetsfunktioner är organisatoriskt placerade samt hur säkerhetschefens roll ser ut vid svenska förvaltningsmyndigheter.

Per Gustafson är säkerhetschef vid Lunds universitet sedan 2008 och publicerar nu sin filosofie licentiatavhandling i forskningsämnet Arbetsmiljöteknik med inriktning mot sekuritetshantering. Per Gustafson har mer än trettio års erfarenhet av att arbeta med säkerhetsrelaterade frågor och under de senaste tjugo åren inom akademin. Han har även två år i rad, 2015 och 2016, erhållit utvecklingsmedel från Stiftelsen Brand- och livförsäkringsaktiebolags Skånes jubileumsfond för brandskyddstekniska installationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Systematiskt säkerhetsarbete och beslutsfattande
  2. +
  3. Risker och säkerhetsarbete i byggbranschen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Risker och säkerhetsarbete i byggbranschen av Calle Rosengren (häftad).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Gustafson

  • Ledningens vilja och avsikt

    Per Gustafson

    Alla organisationers ledningar vill ha en verksamhet som når upp till det som deras styrdokumenten vill förmedla. Ledningen har med sina säkerhetspolicyer visat sin vilja och avsikt med säkerhetsarbetet och förväntar sig att dessa styrdokument ger...