Minibok: Skildring av Sigtunas ödekyrkor ? Återutgivning av text från 1897 (inbunden)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-03-04
Förlag
E-boksförlaget
ISBN
9789177550242

Minibok: Skildring av Sigtunas ödekyrkor ? Återutgivning av text från 1897 E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-03-04
19
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Det är få svenska städer som har så många ruiner efter kyrkor som Sigtuna.

I den här e-boken får du läsa en genomgång av stadens gamla kyrkor, skriven av en av 1800-talets mest berömda svenska arkeologer, Emil Ekhoff.

Den här e-boken handlar om de tre kyrkoruinerna S:t Per, S:t Olof och S:t Nicolaus som alla ligger i Sveriges äldsta stad Sigtuna.
Författare är den svenske arkeologen Emil Ekhoff (1846-1923) som var expert på svenska medeltida kyrkor.

Uppgifterna i den här e-boken bygger till stor del på Ekhoffs egna erfarenheter. Under 1896 ansvarade Ekhoff för undersökningar av ruinerna samt utförde också omfattande reparationer och restaureringar.
I e-boken får du också läsa om både ruinernas och Sigtunas spännande historia.

Eftersom den här texten skrevs på 1800-talet så innehåller den mått, ord och personer som inte är så bekanta i dag. Därför har vi kompletterat originaltexten med en kortfattad ordlista.

Den här texten publicerades ursprungligen år 1897 i tidskriften "Svenska fornminnesföreningens tidskrift" med rubriken "Sigtuna ödekyrkor". Författare till texten är Emil Ekhoff (1846-1923).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Hällristningar på Kinnekulle

    Emil Ekhoff

    Den här eboken handlar om de berömda hällristningarna i Flyhov i Västergötland. Här finns en av Sveriges mest kända bilder från bronsåldern, en man beväpnad med en jättelik yxa. Det här är en återutgivning av den allra första vetenskapliga texten ...

  • Minibok: Husaby kyrka år 1899

    Mikael Jägerbrand, Emil Ekhoff

    Kyrkan i Husaby är en av de mest mystiska i Sverige. Var det här som Sveriges förste kristne kung lät döpa sig? Kanske fanns här till och med Sveriges allra första kyrka? Den här e-boken handlar om Husaby kyrka i Västergötland. I dag ligger kyrkan...