Titanium : en liten bok om stora hjältar i deras kamp mot cancer (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2017-12-11
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
343 g
SAB
Lz
ISBN
9789177651833
Titanium : en liten bok om stora hjältar i deras kamp mot cancer (häftad)

Titanium : en liten bok om stora hjältar i deras kamp mot cancer

Häftad Svenska, 2017-12-11

Slutsåld

Väldigt berörande! Ett barn, hans bror, en familj drabbad av cancer så nära beskrivet att det kryper under skinnet på läsaren. Hur jobbigt och oroligt det faktiskt är både i stort och smått i den situation familjen levt med under alla dessa år. Författaren speglar även väldigt väl hur viktigt det är med förtroende och bemötande inom vården. En bok av detta slag bör varje vårdarbetare läsa och lägga de insikter den ger i bakhuvudet för att bättre kunna förstå helhetssituationen för patienten och familjen.

Nils Erik Svedlund, barnläkare

Maria tar oss med i många års kamp med ett cancersjukt barn och deras vardag. Vi kommer nära förtvivlan, smärta och tristess men också hopp, glädje och en stark syskonrelation. En viktig bok, även för personal och vårdutbildningar!
Angelica Lindberg, kurator

Så glad att denna ärliga och viktiga bok finns! Berättelsen gav mig en insikt och förståelse för hur livet kan te sig i en familj med ett cancersjukt barn! När jag läste Titanium var det som om jag själv fanns med i familjens vardag och närhet. Så levande, så äkta, både kärleksfullt och skrämmande. Vilken styrka, vilket tålamod, vilken förmåga att ta vara på det minsta lilla positiva trots det ofattbara som händer under cancerbehandlingen. En mycket varm, närvarande och viktig berättelse om en lång, återkommande kamp mot leukemi i unga år och de konsekvenser det får för alla i familjen. Men också vikten av att tänka på syskonen, att låta dem finnas med och få plats i den vardag som blivit. Titanium är en bok jag varmt vill rekommendera, särskilt till de som arbetar inom vård och skola.

Anneli Träff, grundskollärare
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Hedberg

  • Titanium

    Maria Hedberg

    Väldigt berörande! Ett barn, hans bror, en familj drabbad av cancer så nära beskrivet att det kryper under skinnet på läsaren. Hur jobbigt och oroligt det faktiskt är både i stort och smått i den situation familjen levt med under alla dessa år. Fö...