Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2018-04-13
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
200 x 125 x 8 mm
Vikt
170 g
SAB
Ohaf
ISBN
9789177652236
Den bortglömda servicearbetaren (häftad)

Den bortglömda servicearbetaren

Häftad Svenska, 2018-04-13
209
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Servicearbetare är allt annat än synliga. Och när de faktiskt syns är det sällan något att glädjas över. Arbetets låga status rättfärdigar alla möjliga sorters nedlåtande beteenden från omgivningen - om de ens blir noterade överhuvudtaget. Till själva arbetet hör också diverse tveksamma arbetsförhållanden, så som riskfyllt ensamarbete, sms-jobb, obetald "jour", krav på utseende och ständig övervakning från såväl chefer som kunder.
I Den bortglömda servicearbetaren skildras - utan några som helst filter - problematiska aspekter inom lågavlönade servicearbeten. Här får du på ett kritiskt, men underhållande, sätt inblick i servicearbetarens vardag och de dagliga problem som uppstår i relation till kunder och chefer. Du får exempelvis möta snabbköpskassörskan, som du kanske aldrig bekantat dig med mer än ett snabbt hej i en trött kassakö. Eller hotellstäderskan, som du bara sett skymta förbi i en grå hotellkorridor. Gemensamt för de serviceyrken som representeras är att de befinner sig längst ned i statushierarkin, där de anställda behöver hantera såväl bristfälliga arbetsvillkor som respektlösa kunder och samhällets nedvärderande syn på lågstatusyrken.
Helena Lundberg har doktorerat i arbetsvetenskap och boken bygger på hennes egen forskning, men också på egna och andras personliga erfarenheter av att jobba inom service - återgivna i form av korta berättelser, dagboksutdrag, fotografier och utdrag från media. Boken belyser hur vi värderar yrken och arbetsuppgifter och är relevant på organisations- och samhällsnivå, men också i det dagliga mötet mellan människor. Med enkelhet och humor bjuder denna feel bad-skildring på hög igenkänning, men också en och annan ögonöppnare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den bortglömda servicearbetaren
  2. +
  3. Kvotering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvotering av Drude Dahlerup, Lenita Freidenvall (pocket).

Köp båda 2 för 280 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Lundberg

Bloggat om Den bortglömda servicearbetaren