Downton Abbey och jag : en essä om livet mellan raderna (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2019-09-06
Förlag
Recito Förlag
SAB
Bub,Hc.04
ISBN
9789177653936
Downton Abbey och jag : en essä om livet mellan raderna (häftad)

Downton Abbey och jag : en essä om livet mellan raderna

Häftad Svenska, 2019-09-06
189
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
«Tidsandan hade tvingat min psykologtyp i exil och jag började misströsta. Då kom det magnifika huset och drog mig ur exilen. Det visade vägen tillbaka till den psykologi som alltid varit en del av mig. Jag återfann den i relationerna mellan karaktärerna, i det som sades och i det som inte sades. Jag njöt av gemenskapen mellan människorna, som trots olika villkor, strävade efter ett anständigt liv. På Downton kunde jag vällustigt och ostört röra mig i mina egna subjektiva landskap», skriver författaren till denna essä.

TV-serien Downton Abbey gjorde succé världen över. Ingen har riktigt kunnat förklara de stora framgångarna. Intresset för brittiska lantegendomar, första världskriget, de historiska detaljerna, miljöerna, klassamhället framhålls som aspekter av framgången. En annan förklaring är kombinationen av skönhet, anständiga människor och fasansfulla händelser. Ur den kombinationen växte en psykologisk dramatik där man kunde höra klangen från den egna inre världen, samtidigt som man kunde skönja dagens samhälle i det ewardianska lyxlivet. För den som ger sig in i huset är Downton Abbey ett övergångsområde mellan inre och yttre verklighet, mellan dåtid och nutid. Det är platsen för lek, kultur och subjektivitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Downton Abbey och jag : en essä om livet mellan raderna
  2. +
  3. Konsten att berätta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att berätta av James Wood (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britta Högberg

  • Pudelns kärna : om kvalitet och professionell kompetens i vår tid

    Britta Högberg

    Det talas ofta om vårt samhälles behov av kunskap, kvalitet och kompetens på olika områden. Men perspektivet på vad detta innebär är ibland väldigt snävt och därtill ofta frikopplat från reflektion över kunskapens samhälleliga och institutionella ...