Kielimuurin varjosta (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Finska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2020-06-01
Förlag
Recito Förlag
Dimensioner
210 x 148 x 148 mm
SAB
O
ISBN
9789177654551

Kielimuurin varjosta

Häftad,  Finska, 2020-06-01
284
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
KULTTUURITEKO, JOTA OLEMME
ODOTTANEET VUOSIKYM MENIÄ

Göteborgin pitkän linjan vähemmistötyöntekijät ovat kirjoittaneet yhteisen kirjan. Pitkään ja huolella kypsytelty teos on jokaisen vähemmistöaktivistin keskeinen tietokirja, joka lähestyy aihettaan paitsi kuvaavasti, myös analyyttisesti, historiallisesti, sosiaalipsykologisesti ja jopa filosofisesti, sanan kaikissa merkityksissä. Ja vielä harvinaisen hyvällä huumorilla höystettynä.
Kirja toimii aina vaan uudestaan ja uudestaan unohdetun vähemmis töperspektiivin, -tietouden ja -kokemuksen kirkastavana ja selkeyttävänä hakuteoksena, joka kuuluu paitsi kaikkien vähemmistöaktivistien myös jokaisen kuntapoliitikon ja virkamiehen (t)yöpöydälle.
Lue, niin viisastut; tässä on kirja, joka ei vain puhu kokemuksen syvällä rintaäänellä, vaan ammentaa myös poikkeuksellisesta viisaudesta, tiimiälystä ja teräväkatseisuudesta, sekä myös sanavalmiudesta, joka ei kuvia kumarra eikä ole kaavoihin kangistunut. Sanottava porautuu jo kielenkin voimalla läpi linnoituksen harmaan kivimuurin.
Kielimuurin varjosta tuottaa lukijalle juuri sen ahaa-elämyksen, josta kaikki menestyksellinen kokemuksen jäsentely alkaa ja kaikki rakentava, näkemyksellinen toiminta lähtee.

Timo Lyyra
sosiologi, kieli- ja ihmisoikeusaktivisti,
Göteborgin kaupungin ruotsinsuomalaisen neuvoston jäsen
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Ur språkmurens skugga : om sverigefinskhet och minoritetskunskap

  Merja Heed, Helena Helander, Riitta Korhonen, Satu Rekola, Heli Henriksson Vasara

  Sverigefinnarnas ställning bärs till stor del av minoriteten själv, trots att myndigheterna är ansvariga för att skapa förutsättningar för dagens minoritetsstatus. Ur språkmurens skugga syftar till att ge minoriteten redskap inför framtiden. Förfa...

 • Päätoimittaja

  Riitta Korhonen, Hannu Ollikainen

  Saako rattijuoppoudesta kärähtäneen kunnallispampun nimen julkistaa? Herättääkö bikinikuva kannessa pahennusta? Entä miten suhtautua, kun yritys uhkaa vetää ilmoituksensa pois mediasta? Painostavatko päättäjät medioita, onko toimittajilla omia age...