Sånt är livet : reflektioner om självbedrägeri i en orolig tid (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-11-04
Förlag
Recito Förlag
SAB
Dok
ISBN
9789177654964

Sånt är livet : reflektioner om självbedrägeri i en orolig tid

Häftad,  Svenska, 2020-11-04
215
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sånt är livet är en bok om självbedrägeri. Det innebär att en person aktivt misstolkar verkligheten och i synnerhet sin egen relation till den.
Boken handlar om vår upptagenhet av andras mentala aktivitet för att slippa kännas vid och ta ansvar för den egna. Vilket innebär att det blir svårt att ty sig till egna principer och värderingar att navigera efter i tillvaron. Vi blir osäkra och tenderar att vilseleda andra i samma utsträckning som vi förnekar att vi själva är benägna att låta oss bedras av dem. Tar man av den anledningen bort självbedrägeriet (livslögnen) från genomsnittsmänniskan kommer man således också ta lyckan från henne. Sånt är livet belyser just tänkbara anledningar till varför vi tenderar att bli lyckliga av att lura oss själva.
Boken vänder sig till dig som vill förstå vad som påverkar behovet av att ljuga och linda in sig i en falsk trygghet för rädsla att bli avslöjad i sitt självbedrägeri. I boken presenteras också en del beteendeekonomiska tankar om ämnet samt fem sätt att bättre hantera självbedrägligt beteende.

Thomas Silfving är född i Stockholm 1951. Han arbetar som privatpraktiserande psykolog och är författare till flera böcker och artiklar i psykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sånt är livet : reflektioner om självbedrägeri i en orolig tid
  2. +
  3. Hotande närhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hotande närhet av Thomas Silfving, Gunilla Nilson (häftad).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Silfving