Modern konservatism : filosofi, bärande idéer och inriktningar i Burkes efterföljd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2020-12-10
Förlag
Recito Förlag
SAB
Ocgb
ISBN
9789177654971
Modern konservatism : filosofi, bärande idéer och inriktningar i Burkes efterföljd (inbunden)

Modern konservatism : filosofi, bärande idéer och inriktningar i Burkes efterföljd

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-12-10
239
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Konservatismen enligt de konservativa.

Vad är egentligen konservatism, och vad står den för? I Modern konservatism förklarar Jakob E:son Söderbaum detta, baserat på omfattande litteraturstudier och mångårigt debatterande med belästa och politiskt aktiva konservativa i Sverige och många andra länder.

Modern konservatism ger en tydlig bild av konservatismen som en idag relativt enhetlig internationell politisk idébildning, med stöd hos den moderna konservatismens viktigaste tänkare Burke, Hegel, Kirk, Oakeshott och Scruton. Det är en bild som på ett övertygande sätt visar att konservatismen, med dess klart annorlunda samhällsanalys än både liberalismen och socialismen, också har en viktig roll att fylla i svensk samhällsdebatt. Boken är utformad som en handbok som är lätt att slå upp i, och här ges också många boktips för den som vill förkovra sig ytterligare inom en viss fråga.

Jakob E:son Söderbaum har en jur. kand. och en fil. kand. i företagsekonomi med historia som biämne från Uppsala universitet. Han är medförfattare till böckerna Betongväldet (2007) och Konservatism & kapitalism (2011). Han har varit redaktör för det konservativa nätmagasinet Tradition & Fason (2008-2011), ledarskribent på de konservativa dagstidningarna Nya Wermlands-Tidningen (2009) och Barometern-OT (2010), samt kolumnist i den kristna veckotidningen Världen Idag (2010). Han har varit medlem från start i det svenska nätverket Konservativt Forum (2002-2012) och det paneuropeiska nätverket för intellektuella konservativa The Vanenburg Society (fr. 2003). I valet 2006 var han riksdagskandidat för Kristdemokraterna i Uppsala län. Idag är han partipolitiskt obunden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modern konservatism : filosofi, bärande idéer och inriktningar i Burkes efterföljd
 2. +
 3. Om konservatismen som motgift till insulär perfektionism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om konservatismen som motgift till insulär perf... av Thomas Engström (häftad).

Köp båda 2 för 275 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Modern konservatism : filosofi, bärande idéer och inriktningar i Burkes efterföljd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Inte läst hela boken
  Nils Jakob Ronquist, 25 februari 2021

  1. Bra inbunden
  2. Bokens upplägg bra med delrubriker, vilket gör att jag kan gå tillbaka och lätt hitta i boken.
  3. konservatism är alltid intressant att läsa och fördjupa sig i
  Hälsningar
  Nils Ronquist kristdemokrat sedan 1966. Kristdemokraterna är ett genuint konservativt parti.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jakob E:Son Söderbaum

 • Modern konservatism

  Jakob E:Son Söderbaum

  Konservatismen enligt de konservativa. Vad är egentligen konservatism, och vad står den för? I Modern konservatism förklarar Jakob E:son Söderbaum detta, baserat på omfattande litteraturstudier och mångårigt debatterande med belästa och politiskt ...