Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2018-07-09
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
Snobs
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
183 g
SAB
Hce
ISBN
9789177710035
Fint folk (pocket)

Fint folk

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2018-07-09
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Charmig roman av mannen bakom Downton AbbeyEdith Lavery, en engelsk blondin med vackra ögon och ett behagligt sätt, är en kvinna på uppgång. Från en trygg men trist medelklasstillvaro i London lyckas hon fånga en av de mest attraktiva ungkarlarna i landet: Charles Broughton, arvinge till markisinnan av Uckfield.Edith upptäcker snart att livet i aristokratin inte bara handlar om att skjuta fåglar och att förstå vilken gaffel man ska använda vid middagen. Tillvaron på Broughton Hall styrs i hög grad av Charles mor, den okuvliga Lady Uckfield,Googie, som hennes vänner kallar henne. Lady Uckfield är övertygad om att Edith är mer intresserad av att bli grevinna än av att vara en god hustru till hennes son. Och när ett filmteam, komplett med stilig huvudrollsinnehavare, kommer till slottet för att spela in ett kostymdrama, verkar Googies värsta farhågor besannas Fint folk är Julian Fellowes första roman, en nutida social satir med samma skarpa blick på den brittiska klassamhället som Jane Austen uppvisade på sin tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fint folk
 2. +
 3. Svunna tider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svunna tider av Julian Fellowes (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fint folk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För tidigt att be om betyg
  heather52, 27 augusti 2018

  Har hunnit läsa ungefär 10 sidor. Alltså för tidigt att be om betyg och recension. Räknar med att den är bra och rolig baserat på tidigare kännedom om författaren.

 2. Pladdrig
  Yvonsan, 22 augusti 2018

  Hade jag inte haft ett intresse av allt brittiskt så hade jag inte läst ut boken. Texten är komprimerad och det blir svårt att få läsflytet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Julian Fellowes