Bergens stjärnor (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2020-09-15
Upplaga
1
Förlag
Printz
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
The Giver of Stars
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
180 x 110 x 26 mm
Vikt
218 g
SAB
Hce
ISBN
9789177711940

Bergens stjärnor

(155 röster)  |  Läs 15 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-09-15
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ny roman av Jojo Moyes! En hisnande, känslostark berättelse om fem enastående kvinnor och deras resa i Kentuckys bergstrakter.1937. Alice Wright lever ett stillsamt och instängt liv med sina föräldrar i England. Ett frieri från den stilige amerikanen Bennett Van Cleve ger henne hopp om luft under vingarna. Med honom vid sin sida, i exotiska Kentucky, hoppas hon att världen ska öppna sig för henne. Men snart inser Alice att hon är mer instängd än någonsin. Bennett verkar mer intresserad av att träffa sina vänner (utan Alice), och den strängt religiöse svärfadern, ägare till den lokala kolgruvan, anser att en kvinnas plats är i hemmet. Så när staden efterlyser frivilliga kvinnor till att bli ridande bibliotekarier som en del av Eleanor Roosevelts nya satsning på utbildning, anmäler sig Alice entusiastiskt. Kvinnornas ledare, som snart blir Alices främsta allierade, är Margery, den smarta, självständiga dottern till en ökänd brottsling, en kvinna som aldrig bett om en mans tillåtelse för någonting. För familjeflickan Alice är Margery mer uppfriskande och modig än någon annan hon mött, och hon anförtror sig allt mer åt henne allteftersom äktenskapet med Bennett krackelerar. Kentuckys Ridande Bibliotekarier blir snart kända vida omkring, och deras arbete är minst sagt strapatsrikt. De tampas med beväpnade hembrännare och giftormar, snöiga bergssluttningar och översvämningar. Värst är ändå de män som inte ser med blida ögon på friheten som uppdraget medför. Och vissa män är beredda att gå hur långt som helst för att stoppa dem. Bergens stjärnor är ett klassiskt drama om kvinnlig vänskap, äkta kärlek och passion. Den bygger på verkliga händelser i 1930-talets Kentucky.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bergens stjärnor
 2. +
 3. Silverviken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverviken av Jojo Moyes (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Bergens stjärnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Starka kvinnor fin berättelse
  Susanne B, MD. , 26 mars 2024

  Moyes lämnar en aldrig besviken. En helt ny värld presenteras med starka kvinnor i tuff miljö. Mkt inspirerande berättelse som man tänker på länge.

 2. Älskar den!
  Boktagen (Malmö), 5 augusti 2021

  En bladvändare av rang. Jag sugs in i berättelsen med lätthet och vill inte lägga boken ifrån mig. Spännande och engagerande handling med intressant persongalleri. Bra skriven! Jag ser miljöerna framför mig som i en film. Strapatserna som Alice och de andra kvinnorna är med om är många och fängslande. Jag skrattar, håller andan av spänning, knyter näven av ilska och får en och annan tår i ögat. Ett mästerverk!

 3. Biblioteksdröm

  Tuff miljö och en skildring av hur olika familjers livshistoria påverkade på olika sätt. Både i glädje och sorg. Böckers betydelse för att kunna lära sig nytt och få drömma sig bort.

 4. Kvinnokraft!

  Den handlar om handlingskraftiga kvinnor! En både underhållande och tänkvärd roman om hur man ibland får kämpa mot fördomar av olika slag i en tuff värld.

 5. Bergens stjärnor
  Monika Thormann, 10 april 2021

  Bergens stjärnor av Jojo Moyes är en bok som handlar om det viktigaste i livet; läsandet och kärleken. Ett ridande bibliotek har inrättats i den lilla staden i Kentucky. Alice, engelska som är nygift med en amerikan anmäler sig som ridande bibliotekarie. Hon lär känna Margery som är en tuff brud som vaken vill gifta sig eller inordna sig under patriarkatets regler. En lättläst bok om vänskap, kärlek och passion, men också om att människor förändras av av att läsa. Läs den!

 6. Mycket läsvärd!
  Margareta, 4 april 2021

  Lika som i Jojo Moyes tidigare böcker så är karaktärerna otroligt fint beskrivna. En inblick i kvinnors kamp i 30-talets USA. Småstadsmentalitet, maktkamp, de fula försöken att stoppa dessa starka kvinnor. De fann till slut lyckan tack vare kärleken till varandra och vetskapen om att inget kunde knäcka dem. Läs den!

 7. Bergens stjärnor
  Gunnel Svedberg, 31 mars 2021

  Kvinnor med önskan om frihet och med äventyrslust sågs inte med blida ögon - speciellt inte av mannen - på 30t. De får strida hårt för sin rätt och möter ibland omänskligt hårt motstånd. Men de ger inte upp.

 8. Underbar bok
  Lotta B, 8 mars 2021

  En helt underbar berättelse om hur kvinnor kämpat och slitit. En av de banbrytande historierna i en annorlunda miljö. Läs den!

 9. Ren njutning
  Maude Boktokig, 16 december 2020

  Människor. Levnadsvillkor. Känslor. Fördomar. Natur. Lägg till en författare vid namn Jojo Moyes och du får flera timmars njutningsfylld läsning.

 10. En härlig roman att sjunka in i
  Suzanne Osmar, 8 december 2020

  Detta är en välskriven, charmig roman som beskriver en avlägsen trakt i USA under depressionen. Jag tycker om att den handlar om kvinnor som vågar bryta normer och att det dessutom är kvinnor som rider runt i bergen som bibliotekarier är en extra krydda tycker jag som är ryttare. Att den har verklighetsbakgrund är klart spännande. Härlig läsning.

 11. Underhållande
  Kajsa, 28 november 2020

  Både underhållande och tänkvärd eftersom den lyfter skillnaden mellan mäns och kvinnors villkor liksom hur det var att födas som färgad i ett segregerat samhälle. Inte alltför längesedan. Och att modet gör att vi vågar utmana och förändra. Då som nu.

 12. Underhållande kvinnohistoria

  Jag älskade den här boken! Jojo Moyes är känd för att skriva romantiska feel good-romaner men just den här boken hade ett underliggande djup som de andra romanerna kanske inte har. Man kunde lätt föreställa sig hur det var att vara kvinna i 30-talets Kentucky då kvinnor förväntades att "stå vid spisen och föda barn" - inte rida runt och dela ut böcker i farliga omgivningar.

 13. Varm feel good om annorlunda historia
  Maria, 11 november 2020

  Trivsamt om kvinnor det är lätt att tycka om, med historien om de ridande bibliotekarierna som ram för berättandet om flera kvinnor runt huvudpersonen. Rekommenderas!

 14. Moyes bästa?
  -, 26 oktober 2020

  Underbar bok precis som de tidigare av Jojo Moyes.
  Du kommer inte att bli besviken, jag kan verkligen rekommendera den här.

 15. En läsvärd bok
  Monika Lorentzon, 1 oktober 2020

  Lättläst, engagerande, trevligt språk och bevis på att det lilla kan göra mycket. En bok som stimulerar till fortsatt läsning.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Jojo Moyes