Flickan i brevet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-02-10
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Maria Store
ISBN
9789177712657
Flickan i brevet (e-bok)

Flickan i brevet (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-02-10

Styckköp

139

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
1956: När Ivy Jenkins blir gravid skickas hon bort av familjen till St Margaret s, ett hem för ogifta mödrar. Men när barnet väl föds adopteras det omedelbart bort mot Ivys vilja. Och Ivy kommer aldrig lämna St Margaret s.

Nutid: Samantha Harper är journalisten som desperat söker efter ett scoop. När hon snubblar över ett gammalt brev från en flicka som satt instängd på St Margaret s fastnar hon direkt. För det som står i brevet är förfärande hemskt. Men om Samantha ska kunna berätta denna historia måste hon vara snabb. För St Margaret s, med alla sina hemligheter, ska rivas om bara några dagar

Flickan i brevet är en gripande roman med historiska inslag som dessutom är sanna. Boken skildrar den katolska kyrkans Magdalenatvätterier där unga kvinnor under slavliknande tillstånd hölls fångna och undan samhällets blickar. När dessa historier nystades upp för ett antal år sedan var chocken stor i England och Irland. Flickan i brevet är Emily Gunnis debutroman. Den har sålt i över 350 000 ex i England och översatts till fjorton språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickan i brevet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    -, 10 mars 2021

    En mycket fångade bok, fastnade från första sidan. Läs den!

Visa alla 1 recensioner