Bortom horisonten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (409.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2021-09-22
Upplaga
1
Förlag
Printz Publishing
Översättare
Ann Björkhem
ISBN
9789177714606
Bortom horisonten (ljudbok)

Bortom horisonten (ljudbok)

(35 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-09-22

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Året är 1946, och det är dags för "krigsbrudarna" - de tusentals kvinnor som gift sig under kriget - att korsa Atlanten för att återförenas med de män som nu återvänt hem från kriget. Skeppet går från Sydney, Australien, och 650 brudar inleder en dramatisk resa.

Med på båten finns bland annat den snobbiga Avice, som anser sig för fin för de tre andra kvinnorna hon delar den trånga hytten med. Den gravida Margaret är en bondflicka som vill göra alla till lags. Den unga levnadsglada Jean vill helst festa och ger sig ganska snart ut på farligt vatten. Den kyliga, gåtfulla sjuksköterskan Frances håller sig mest för sig själv, inget vet att hon bär på en hemlighet.

Trots att de är mitt ute på havet lyder starka etikettsregler. Män och kvinnor hålls åtskilda från varandra på olika däck. Men regler är till för att brytas, och under resans gång sprider sig en osäkerhet bland de unga brudarna. Äktenskapen som oftast ingåtts i all hast under kriget är inte alltid de mest stabila. Och ett enda ödesdigert telegram från brudarnas män med familj kan innebära att de blir avsatta i närmaste hamn för att därefter skeppas tillbaka till Australien.

Bortom horisonten är en av Jojo Moyes mest älskade romaner, och bygger på verkliga historiska händelser som även har påverkat hennes egen familjs historia. Den gavs ut på svenska första gången 2006 under titeln Brudskeppet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bortom horisonten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nytt namn på boken värd att höra igen
    -, 23 oktober 2021

    Jag upptäckte efter flera timmars lyssnande att jag läst boken med annat namn
    Värd att höra igen. Intressant historia. Jag gillar författaren och uppläsare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jojo Moyes