Kallbaderskan bland fjällen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2022-04-06
Upplaga
1
Förlag
Printz
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
218 x 145 x 30 mm
Vikt
455 g
SAB
Hc
ISBN
9789177715344
Kallbaderskan bland fjällen (inbunden)

Kallbaderskan bland fjällen

(12 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-06
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Varm och känslostark feelgood om kallbad, våfflor och sorg i fjällvärlden.

När Helena förbereder sin man Martins födelsedagsmiddag, får hon reda på att han under lång tid svikit och lurat henne. Världen rämnar och Helena flyr stan för Härjedalens fjäll, där hon får låna en liten röd timmerstuga av den egensinniga, pensionerade lärarinnan Sonja.

I ensamheten i stugan blir livet till en början ännu mörkare, trots sommarens ljusa nätter. En dag lyckas hon till slut ta sig ut på vandring, och då möter hon den unga och livsstarka Louise, som driver ett våffelbruk på fjället. De blir snabbt vänner, och Louise lyckas övertala Helena att bada kallt i fjällsjöar och långsamt hitta ny livsglädje.

Helena börjar arbeta i våffelstugan, och trivs oväntat bra. I hela sitt liv har hon drömt om att få arbeta med mat, och hoppet börjar spira i henne igen. Men Helena bär på ett mörker från barndomen, som hon måste överkomma för att bli hel.

Kallbaderskan bland fjällen är en gripande feelgood-roman om sorg, kallbad och nya möjligheter, allt inbäddat i en storslagen fjällmiljö. Missa inte denna pärla som är första delen i en serie om livet kring ett våffelbruk i Tänndalen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kallbaderskan bland fjällen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysig feelgood!

  En feelgoodroman om att hitta sig själv igen efter en livskris. Att bryta upp från det trygga och invanda livet och skapa nya relationer samt återskapa gamla. En tänkvärd bok!

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 mars 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Kallbaderskan bland fjällen, är den första boken som jag har läst av författaren Karin Härjegård. Hon har skrivit fem böcker tidigare, som är historiska romaner, medan den här boken är en nutida feelgoodroman. Feelgoodböcker är inte min favoritgenre, men jag tycker om att läsa någon sådan bok lite då och då, mellan alla blodiga deckare. Och det här tycker jag var en riktigt bra bok, och jag kommer definitivt att läsa fortsättningen som precis har slä... Läs hela recensionen

 3. Mysig och varm roman
  veronicas_bok_bak_liv, 10 oktober 2022

  När Helena förbereder sin mans födelsedagsmiddag får hon reda på att han under en lång tid varit otrogen, världen rasar samman för Helena. När hon får ett erbjudande av kollegan Sonja att se efter hennes röda timmerstuga i Härjedalen tackar hon ja. Till en början är livet i stugan ganska mörkt, men efter den nya vänskapen med Louise, vandringar i fjällen, kallbad och arbetet i våffelstugan så börjar livet bli ljusare.

  Vilken underbar, härlig och mysig bok detta var, jag förstår varf... Läs hela recensionen

 4. Känslostark feelgood
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  En varm och känslostark feelgood i fjällmiljö om Helena vars värld rämnar när hon får veta att hennes man Martin under en lång tid svikit och lurat henne. Helena flyr stan för Härjedalens fjäll, där hon får låna en liten röd timmerstuga av den egensinniga, pensionerade lärarinnan Sonja.

  Kallbaderskan bland fjällen är en berättelse om sorg, kalla bad och våfflor i fjällvärlden.

  Det är också en berättelse om en kvinna som hamnar i totalt mörker men långsamt finner ny livsglädj... Läs hela recensionen

 5. Som att se en film
  Paul Bergdahl, 27 april 2022

  Som vanligt då jag läser Karins böcker så får jag hela tiden upp filmsnuttar och bilder i huvudet.
  Det gör att jag får ut mycket mer av böckerna. Det blir mer levande.

 6. Både lättsam o djup läsning
  Pa66iona, 20 april 2022

  Välgörande att läsa en bok, som är fri från mord o rafflande beskrivningar. Så här kan svek o omställningar också vara. Inte så många hårda ord - ändå händer mycket omvälvande för huvudpersonen. Fjällvärlden är särskilt passande för händelseutvecklingen. Feelgood i ordets bästa bemärkelse!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Karin Härjegård