Bortom horisonten (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2022-02-10
Upplaga
3
Förlag
Printz
Översättare
Emö Malmberg
Originaltitel
The Ship of Brides
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
210 x 135 x 34 mm
Vikt
563 g
SAB
Hce
ISBN
9789177715764
Bortom horisonten (storpocket)

Bortom horisonten

(18 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2022-02-10
99
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Året är 1946, och det är dags för "krigsbrudarna" - de tusentals kvinnor som gift sig under kriget - att korsa Atlanten för att återförenas med de män som nu återvänt hem från kriget. Skeppet går från Sydney, Australien, och 650 brudar inleder en dramatisk resa.

Med på båten finns bland annat den snobbiga Avice, som anser sig för fin för de tre andra kvinnorna hon delar den trånga hytten med. Den gravida Margaret är en bondflicka som vill göra alla till lags. Den unga levnadsglada Jean vill helst festa och ger sig ganska snart ut på farligt vatten. Den kyliga, gåtfulla sjuksköterskan Frances håller sig mest för sig själv, inget vet att hon bär på en hemlighet.

Trots att de är mitt ute på havet lyder starka etikettsregler. Män och kvinnor hålls åtskilda från varandra på olika däck. Men regler är till för att brytas, och under resans gång sprider sig en osäkerhet bland de unga brudarna. Äktenskapen som oftast ingåtts i all hast under kriget är inte alltid de mest stabila. Och ett enda ödesdigert telegram från brudarnas män med familj kan innebära att de blir avsatta i närmaste hamn för att därefter skeppas tillbaka till Australien.

Bortom horisonten är en av Jojo Moyes mest älskade romaner, och bygger på verkliga historiska händelser som även har påverkat hennes egen familjs historia. Den gavs ut på svenska första gången 2006 under titeln Brudskeppet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bortom horisonten
  2. +
  3. Silverviken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silverviken av Jojo Moyes (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bortom horisonten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jojo Moyes

    Jag har aldrig läst en dålig bok som är skriven av Jojo Moyes och den här är definitivt inget undantag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jojo Moyes